Παναθηναϊκός: Οι μεταγραφές και τα νέα δεδομένα με Μπερνάρ!

Παναθηναϊκός: Οι μεταγραφές και τα νέα δεδομένα με Μπερνάρ!

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ομάδα καλείται να ενισχυθεί τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική και να διεκδικήσει με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας το πρωτάθλημα.

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος έχει τελειώσει και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει αρκετά μεγάλες απαιτήσεις. Συγκεκριμένα άπαντες εντός κι εκτός ομάδας περιμένουν από το Τριφύλλι να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μετά τη σεζόν 2009-10. Για να γίνει κάτι τέτοιο βέβαια καλείται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ενισχύσει το σύνολό του με νέους ποδοσφαιριστές.

Είναι δεδομένο πως οι πράσινοι θα κινηθούν για δύο, τουλάχιστον, μεταγραφές μέσα στον Ιανουάριο. Αρχικά ο Γιοβάνοβιτς θα προσπαθήσει να αποκτήσει ένα δημιουργικό χαφ με πολυδιάστατο ρόλο, ενώ έπειτα δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η απόκτηση ενός εξτρέμ μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ.

Ουσιαστικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ψάχνει συγκεκριμένα πράγματα για την ομάδα του. Αρχικά με την προσθήκη ενός εξτρέμ θέλει να έχει αντικαταστάτη του Παλάσιος αλλά και να δώσει ανταγωνισμό στον Βέρμπιτς προκειμένου να γίνει καλύτερος και να προσφέρει στους πράσινους. Με απλά λόγια ο εξτρέμ που θα έρθει, θα μπορεί να παίξει και τις δύο πλευρές, όμως προορίζεται για αντικαταστάτης του Παλάσιος.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, ο Γιοβάνοβιτς μετά την απώλεια του Τρουιγέ είναι δεδομένο πως θα κοιτάξει να αποκτήσει έναν δημιουργικό χαφ. Ο συγκεκριμένος παίκτης δε θα καλύπτει ωστόσο έναν ρόλο αλλά πολλούς. Ο Σέρβος τεχνικός θέλει έναν ποδοσφαιριστή με ποικίλα χαρακτηριστικά που να μπορεί να καλύψει τη θέση του Μπερνάρ αλλά κι αυτές των Τσέριν, Κουρμπέλη. Με απλά λόγια στόχος είναι ένας νέος και πιο εξελιγμένος Μαουρίσιο.

Τέλος, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού γνωρίζουν ότι διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους και μια σημαντική μονάδα που αν ενεργοποιηθεί απόλυτα, τότε δεδομένα θα προσφέρει άπειρα πράγματα στο Τριφύλλι. Συγκεκριμένα ο Μπερνάρ είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολλά στους πράσινους, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλές θέσεις.

Φέτος τον έχουμε δει κατά κύριο λόγο ως επιτελικό μέσο, ωστόσο πολύ εύκολα καλύπτει και τις πτέρυγες. Ο Γιοβάνοβιτς, λοιπόν, γνωρίζει πως μπορεί να χρησιμοποιεί ως μπαλαντέρ τον Μπερνάρ εκεί που χρειάζεται και παράλληλα να προσθέσει έξτρα ποιότητα με τις δεδομένες μεταγραφές που θα γίνουν. Ο Βραζιλιάνος γενικότερα μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό το κάθετο κι απρόβλεπτο παιχνίδι. Στοιχείο που χρειάζεται απαραίτητα μια ομάδα όπου αντιμετωπίζεται με πολυποίκιλη άμυνα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News