Παναθηναϊκός: Οι επιδόσεις του Γιοβάνοβιτς σε προκριματικούς αγώνες!

«Όχι απλά μένει, αλλά σχεδιάζει ήδη τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν ο Γιοβάνοβιτς»

Ο Panathinaikos επιστρέφει σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης αυτό το καλοκαίρι μετά από απουσία 5 χρόνων.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου βοήθησε το Τριφύλλι να γλιτώσει ένα προκριματικό γύρο και έτσι να ξεκινήσει από τον τρίτο.

Ο προπονητής της ομάδας Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει φάει με το κουτάλι τους προκριματικούς αγώνες και ξέρει τον τρόπο για να καταφέρει να κάνει τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει σε ευρωπαικό όμιλο.

Μπορεί λόγω της μεγάλης απουσίας της ομάδας να έχει πιο δύσκολο έργο στις κληρώσεις όμως όλοι στην ομάδα είναι ήδη έτοιμοι για αυτήν την πρόκληση.

Πάμε να δούμε τι έχει κάνει ο κόουτς Γιοβάνοβιτς στους προκριματικούς αγώνες:

  • 008/2009: Στα προκριματικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με στόχο την είσοδο στο κεντρικό ταμπλό. Ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε την Πέλιστερ, έπειτα έκανε υπέρβαση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και τα κατάφερε. Επόμενος αντίπαλος ήταν η Σάλκε που προκρίθηκε σχετικά εύκολα.
  • Την σεζόν 2009/2010 ο Γιοβάνοβιτς οδήγησε το ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League. Απέκλεισε αρχικά την Στρέιμουρ με δύο νίκες, 2-0 και 3-0. Στην συνέχεια πέταξε εκτός την Παρτιζάν. Νίκησε 2-0 εντός και έχασε 1-0 εκτός. Στα playoffs έχασε 1-0 στηΚοπεγχάγηαλλά στην Λευκωσία νίκησε με 3-1 και έγραψε ιστορία.
  • Την επόμενη αγωνιστική περίοδο στα προκριματικά τουEuropa League, απέκλεισε την Ταόυρας(3-0 και 3-1), έπειτα την Γιάμπλονετς(1-0 και 3-1) και κληρώθηκε με την Χετάφε ένα βήμα πριν τους ομίλους. Έχασε 1-0 στην Ισπανία, με το 1-0 στην έδρα του πήγε το ματς στην παράταση, όπου λύγισε με ένα γκολ του αντιπάλου στο τελικό 1-1. Ακόμη και κόντρα σε μία ομάδα από την La Liga, το σύνολο του Ιβάν το πάλεψε μέχρι τέλους.
  • Το 2011/2012 επιστροφή στα προκριματικά του Champions League. Εύκολο πέρασμα κόντρα στην Σκεντέρμπεου(2-0 και 4-0), πρόκριση επί τηςΣλόβαν Μπρατισλάβαςκαι το τελευταίο εμπόδιο ήταν ηΒίσλα. Ήττα στην Κρακοβία με 1-0, αλλά θρίαμβος με 3-1 εντός έδρας και ξανά όμιλοι!
  • Στη τελευταία του καλοκαιρινή διαδικασία ως προπονητής του ”θρύλου” πήρε μέρος στα προκριματικά του Europa. Απέκλεισε εύκολα την Σένιτσα και την Άλεσουντ αλλά στα playoffs και ενώ είχε πάρει το 1-1 στο Μπακού, ηττήθηκε 3-1 από την Νέφτσι και έμεινε εκτός.

Όπως βλέπετε ο Σέρβος προπονητής έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις να τα καταφέρει και με το Τριφύλλι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News