Παναθηναϊκός: Οι ελπίδες τώρα στον Λι

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Λι και το συμβόλαιο που του προσφέρει

Ελπίζουμε ο Πάρις Λι να ξεχωρίσει από τον σωρό παικτών που προέκυψαν τα δύο τελευταία χρόνια με την ετικέτα του wanna be πλέι-μέικερ.

Κανείς τους δεν ήταν αυθεντικός άσος γι αυτό ουδείς μακροημέρευσε στο σύλλογο.

Χαζεύαμε βιντεάκια του Αμερικανού από τα ματς της Μονακό στην Ευρωλίγκα, παρότι βραχύσωμος ο τύπος δείχνει ότι διαθέτει γρήγορες αντιδράσεις στα άκρα του και μπορεί να ηλεκτρίσει το γήπεδο με την σκληρή αμυντική νοοτροπία του.

Το πιο ιντριγκαδόρικο αγωνιστικό προσόν του όμως (που μπορεί να αποτελέσει διαβατήριο για την επίθεση σου) είναι η ικανότητα στη πάσα. Οξυδερκής, «διαβάζει» double-teams και καταστάσεις, καλός στις συνεργασίες από τον άξονα σε καταστάσεις high-low.

Aυτή η ικανότητα του (μαζί με τη κίνηση χωρίς τη μπάλα που στην επίθεση του τριφυλλιού πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο) «γαρνίρει» το παιχνίδι του.

Είναι λίγο άγουρος ακόμα αυτό είναι σίγουρο, αλλά τουλάχιστον είναι αθλητής που τη θέση την ξέρει κι έχει δοκιμαστεί επιτυχημένα στην Ευρωλίγκα σε αντίθεση π.χ με τον Κέντρικ Πέρι που το φθινόπωρο «ήπιε θάλασσα» από το βάρος της αποστολής που του έλαχε.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News