Παναθηναϊκός: Ο ρόλος του Μπερνάρ και η ευκαιρία των φορ

Παναθηναϊκός: Οι μεταγραφές και τα νέα δεδομένα με Μπερνάρ!

Όσο κι αν το ποδόσφαιρό μας παίζεται κάμποσες ταχύτητες πιο κάτω σε σχέση με την προηγμένη Ευρώπη αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ότι ο ρόλος του δεκαριού έχει εξελιχθεί κι απαιτεί συγκεκριμένα στοιχεία αν θες αυτός να κυριαρχήσει.

Ως προαπαιτούμενα είναι η ευκινησία, η ταχύτητα σκέψης κι η ικανότητα να χαρτογραφεί το γήπεδο με ακρίβεια, προκειμένου να αποσυντονίζει τους αντιπάλους σε μια ολοένα και πιο συμπυκνωμένη από ποδοσφαιριστές περιοχή.

Η ταχύτητα της σκέψης και η δημιουργία της μίας πάσας είναι ζωτικής σημασίας. Ο Μπερνάρ έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Προικισμένος με τεχνική ικανότητα και καλή κίνηση, δείχνει ως το ιδανικό σύγχρονο δεκάρι.

Από κει και πέρα επειδή έχει έντονες εικόνες και παραστάσεις από την Πρέμιερ λιγκ ο ίδιος θυμάται πως οι καλύτεροι playmakers συνεχώς ξεγλιστρούσαν στο χώρο, ψάχνοντας για μπάλα και κινούνταν ανάμεσα στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή για να τραβήξουν τους αμυντικούς, να δημιουργήσουν κενά και να φτιάξουν τις υψηλού ρυθμού πάσες που χρειάζονταν για να διαπεραστούν οι συμπαγείς άμυνες.

Αν αυτό γίνει με μεγαλύτερη συνέπεια στο β΄ γύρο, απέναντι στις slow motion άμυνες της Σούπερ Λιγκ, ο Παναθηναϊκός θα ευεργετηθεί κι οι επιθετικοί του θα βρουν περισσότερες «καθαρές» ματιές προς την αντίπαλη εστία.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News