Παναθηναϊκός: Ο Πούγγουρας και το σημαντικό δέσιμο των μετόπισθεν

Παναθηναϊκός: Ξανά, αξιόπιστη λύση για ενδεκάδα

Η καλή παρουσία του Αχιλλέα Πούγγουρα στο ξεκίνημα της χρονιάς δεν θα ξεχαστεί από τον προπονητή του.

Όταν επιστρέψουν στις θέσεις τους Μάγκνουσον και Σένκεφελντ ο Έλληνας μπακ είναι σίγουρο ότι θα πάρει ευκαιρίες σε αγώνες που θα κρίνονται δύσκολοι και ο κόουτς μπορεί να παίξει με τρεις πίσω.

Το μεγάλο ζητούμενο για τον προπονητή είναι να «δέσει» η οπισθοφυλακή του. Αν συμβεί αυτό θα βρει τρόπο να χρησιμοποιεί περισσότερους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς.

Ο Κυπελλούχος έχει την τύχη να διαθέτει κόουτς που ξέρει να αναλύει το ποδόσφαιρο και να ταιριάζει την διάταξη στις δεξιότητες των υφισταμένων του στους οποίους έχει μάθει σε ποιους χώρους πρέπει να βρίσκονται και πώς να κινούνται για να κυκλοφορεί η μπάλα. Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε στο κλαμπ αμυντική ασφάλεια και «κάηκαν» κάμποσοι ποιοτικοί παίκτες.

Η παρουσία βαρβάτων στόπερ σημαίνει πιο επιθετικό Παναθηναϊκό. Αν έχεις αξιόπιστα μπακ εύκολα μπορείς να παίξεις το 4-3-3 π.χ με τον Μπερνάρ κοντά στα κεντρικά χαφ, κάτι που σου δίνει την ευχέρεια να διατηρείς Παλάσιος-Αϊτόρ-Σποράρ στο βασικό σχήμα.

Αν έχεις και φορ που μπορεί να βάλει 20 γκολ ανά σεζόν, να συμμετέχει στην ανάπτυξη, τότε εύκολα ξεκλειδώνεις όποιο ταμπούρι έρθει για να σου κάνει τη ζωή δύσκολη.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News