Παναθηναϊκός: Ο παίκτης που περιμέναμε καιρό...

Σένκεφελντ: «Η σεζόν θα είναι καταστροφική αν...»

Χειροκροτήθηκε θερμά στην επιστροφή του ο Μπαρτ Σένκεφελντ και ο Ιβάν ελπίζει ο πιο κλασάτος αμυντικός του να μην αντιμετωπίσει ξανά πρόβλημα τραυματισμού ώστε να δέσει την οπισθοφυλακή του.

Ένα από τα δυνατά σημεία του Ολλανδού είναι η τεχνική του κατάρτιση και ο τρόπος να ξεκινά με ποιότητα και ηρεμία τις επιθέσεις της ομάδας του σωστά από πίσω.

Ο «Σένκε» έχει μεγάλη ακρίβεια στις πάσες, πέρσι είχε μετρηθεί πως πάνω από το 80% των μεταβιβάσεων που επιχειρεί, προωθούν την μπάλα! Aκόμα ένα σημαντικό στοιχείο που δείχνει το πόσο σημαντικός είναι στο ξεκίνημα των επιθέσεων είναι το επιτυχημένο ποσοστό (άνω του 70% ) που είχε στις μακρινές μπαλιές, έχοντας 3.23 επιτυχημένες ανά παιχνίδι.

Ο 30χρονος στόπερ το 2020 κατείχε μία πρωτιά ανάμεσα στους συμπαίκτες του, η οποία έδειχνε ότι είχε καταφέρει να ξεφύγει από την γενική μετριότητα, έχοντας καλή παρουσία στο κέντρο της άμυνας. Ήταν πρώτος σε επιτυχημένες ενέργειες με 82.2% αποτελεσματικότητα, αριθμός που φανέρωνε την αξιοπιστία του στο χορτάρι.

Έλειψε πολύ. Στην Ελλάδα ο Σένκεφελντ ζει ακόμα καλύτερα απ’ ότι στην Αυστραλία. Κατάφερε να γίνει αμέσως ηγέτης της αμυντικής γραμμής κι όπως φαίνεται η ζωή στη χώρα του αρέσει και δεν έχει σκοπό να φύγει άμεσα.

Η ανανέωση της συνεργασίας του με το τριφύλλι δείχνει πως και οι πράσινοι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να χάσουν τον έμπειρο Ολλανδό.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News