Παναθηναϊκός: Ο Μήτογλου, η ανανέωση και το ΝΒΑ

Παναθηναϊκός: Ο Μήτογλου, η ανανέωση και το ΝΒΑ

Διαβάζουμε ότι ο Ντίνος Μήτογλου -που σε λίγο καιρό θα κληθεί από την διοίκηση να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο- έχει στο νου του και το ΝΒΑ.

Γιατί όχι θα συμπληρώναμε εμείς, από τη στιγμή που πια στην Αμερική παίζει κάθε καρυδιάς, καρύδι. Ο Ντίνος έχει βελτιωθεί, σουτάρει κι από την περιφέρεια αν χρειαστεί αν και (ακόμα) δεν είναι αυτό που ο κόσμος έχει στο μυαλό του ως κλασικός σουτέρ. Είναι απλώς ένας συμπαθητικός εκτελεστής.

Δεν είναι ο παίκτης που θα ανοίξει το γήπεδο και θα δημιουργήσει πανικό στην αντίπαλη άμυνα όποτε σηκώνεται από την περιφέρεια, όπως έκανε π.χ στις μέρες τη δόξας του ο Κώστας Τσαρτσαρής με τον οποίο ο μικρός έχει κάμποσα κοινά στοιχεία.

Παράλληλα, ο Μήτογλου δεν αποτελεί ακριβώς απειλή με πλάτη στο καλάθι – απλώς κάποιες φορές μπορεί να τιμωρήσει ένα πιθανό miss-match, μα σε καμιά περίπτωση δεν είναι ολοκληρωμένος επιθετικά.

Τα αθλητικά προσόντα και το μπασκετικό του I.Q τον βοηθάνε να έχει καλές στιγμές στην άμυνα, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι επιδέχεται βελτίωσης.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην περίπτωση του είναι ότι μπορεί να συνυπάρξει με οποιονδήποτε άλλο ψηλό που υπάρχει στο ρόστερ των πρωταθλητών. Τα χαρακτηριστικά του τον βοηθάνε για να αγωνιστεί είτε στο πλευρό κάποιου εκ των Όγκαστ ή Παπαγιάννη μένοντας στην περιφέρεια, είτε μαζί με έναν εκ των Ουάιτ και Μπεντίλ, έχοντας ρόλο rim runner, του ψηλού δηλαδή που προστατεύει αλλά και τρέχει προς το αντίπαλο καλάθι.

Το τελευταίο διάστημα ψάχνει ευκαιρίες για να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στην ελίτ. Αυτή την “πείνα” του εκμεταλλεύεται το τριφύλλι που θέλει να πάρει το νταμπλ και μετά να καλέσει Παπαπέτρου-Μήτογλου-Νέντοβιτς για συζητήσεις.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News