Παναθηναϊκός: Ο Κουρμπέλης και η άμεση ενίσχυση

Παναθηναϊκός: Ο Κουρμπέλης και η άμεση ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ΑΕΚ κι έχτισε εικόνα κυρίαρχου στο χορτάρι με την αναπληρωματική του άμυνα.

Πούγγουρας, Σάρλια, Γκάνεα (εξαιρετικός, σαν να μην έλειψε καθόλου ο Χουάνκαρ) το πάλεψαν φιλότιμα αν και από την αρχή που είδαμε το βασικό σχήμα ξέραμε πως αν ο Αλμέιδα έβγαζε Αραούχο, Γκαρσία, Φαν Φέερτ ανάμεσα στους στόπερ θα υπήρχαν καρδιοχτύπια.

Επιπλέον βρέθηκε σε κακό βράδυ και ο Ρούμπεν Πέρεθ με τους Τσέριν-Κουρμπέλη να παίζουν με μεγαλύτερη ένταση.

Ο νεαρός Σλοβένος ήταν παντού, ο κάπτεν κάλυψε πολλούς χώρους και λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ πριν κάνει το 0-1 ο Πινέδα.

Πατώντας πια 100% γερά ο αρχηγός δίνει πολύτιμες λύσεις. Καταρχάς, υπάρχει πια ένας παίκτης με μεγάλη επιρροή στα αποδυτήρια. Το ρόστερ δεν έχει πολλές ισχυρές προσωπικότητες, ο Κουρμπέλης είναι μία από αυτές.

Κατά δεύτερον, ο κόουτς έχει στη διάθεση του έναν πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή σε μία γραμμή που είναι λειψή, ενώ ο Δημήτρης είναι και πολυθεσίτης. Ο τύπος έχει διακριθεί ως αμυντικός χαφ, αυτή είναι η φυσική θέση του. Ωστόσο, μπορεί με άνεση να βοηθήσει στο κέντρο της άμυνας, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Επειδή ο Σάρλια και ο Πούγγουρας όσο κι αν βοηθούν δεν έχουν την επάρκεια Σένκεφελντ και Μάγκνουσον ο γηγενής μέσος είναι μία λύση για τον Γιοβάνοβιτς, σε ενδεχόμενο απώλειας του Ισπανού ή του Ολλαδού.

Το ζήτημα είναι να προκύψει έγκαιρα ενίσχυση και στον άξονα για να μην έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία το τριφύλλι να διαθέτει περισσότερους γκολκίπερ (!) από κεντρικούς χαφ!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News