Παναθηναϊκός: Ο Ιβάν και η ατάκα του... Ομπράντοβιτς!

Παναθηναϊκός: Έκανε οκτώ μεταγραφές, τις πέντε το τελευταίο δεκαήμερο!

Πόνεσαν τον οργανισμό οι ήττες στα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη όμως παρόλα αυτά η Λεωφόρος σχεδόν γέμισε με τον Βόλο, δείγμα ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εμπνέει στον κόσμο ένα είδος σιγουριάς, το feeling είναι 100% θετικό παρότι στις αρχές της σεζόν δοκιμάζεται.

Ο Σέρβος έχει την ιστορική υποχρέωση να φτιάξει μια ομάδα που να κερδίζει με την κλάση της, με την εφαρμογή του παιχνιδιού της – θα δούμε τι θα καταφέρει, αλλά πρέπει να έχει το χρόνο του.

Πριν λίγα χρόνια ο συμπατριώτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε πει κάτι που μας άρεσε. «Το βασικό» τόνιζε «δεν είναι να κάνεις δέκα νίκες στην αρχή, αλλά να κλείσεις τη σεζόν με δέκα νίκες. Αν αυτό συμβεί κάτι θα έχεις κερδίσει σίγουρα».

Παρασυρθήκαμε κι εμείς όμως αναφερόμενοι σε νίκες και ήττες. Το βασικό ζητούμενο για τους πράσινους δεν είναι τόσο αυτό, η αποστολή του Ιβάν και των παικτών του είναι να γεμίσουν το γήπεδο που τα τελευταία χρόνια άδειασε.

Για να το κάνουν πρέπει να ξυπνήσουν στον κόσμο ενδιαφέρον, να τον πείσουν ότι πάει να δημιουργηθεί κάτι με προοπτική.

Προτείνουμε να δείτε τον φετινό Παναθηναϊκό σαν ένα μεγάλο εργαστήρι: η προσπάθεια μετάλλαξής του θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Όχι για όποιον απλά αγαπάει την ομάδα. Αλλά για όποιον αγαπάει το κυριαρχικό, συνδυαστικό ποδόσφαιρο…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News