Παναθηναϊκός: Ο... Ιβάν Γιοβάνοβιτς κρίνει την πρόκριση!

Δύο μήνες στη διάθεσή του ο Γιοβάνοβιτς για να φτιάξει τον ευρωπαίο Παναθηναϊκό! (pic)

Ζυγώνουμε στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν πριν καν αυτή αρχίσει. Ο Ιβάν είπε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ότι πρώτος στόχος φέτος είναι η πρόκριση στα γκρουπ του Κόνφερενς.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε κάμποσα πέρσι κι αυτό οφείλεται εν πολλοίς στη δική του οξυδέρκεια και τη συνεχιζόμενη εξαιρετική δουλειά η οποία του έδωσε μια θέση στην ελίτ των προπονητών που πέρασαν από το κλαμπ τις τελευταίες δεκαετίας.

Η σειρά με τη Σλάβια αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον οργανισμό και για τον Γιοβάνοβιτς. Όλοι γνωρίζουμε τον βαθμό δυσκολίας.

Σίγουρα ο κόουτς διαθέτει μερικούς εξαιρετικούς παίκτες, καλό σύνολο όμως κάτι μας λέει πως στο ματσάρισμα με τους Τσέχους για τις επόμενες εβδομάδες αυτός που πρέπει να κάνει τη διαφορά είναι ο Σέρβος.

Η εκνευριστική αδυναμία να φέρει ο σύλλογος παίκτες διαφοράς, φέρνει τον Ιβάν σε πρώτο πλάνο, ώστε να σχεδιάσει την ομάδα που θα του δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Βρεθήκαμε σε φάση της σεζόν να πούμε ότι «ο πιο δυνατός μυς είναι το μυαλό».

Αναμφίβολα το μεγαλύτερο ποσοστό των πράσινων ελπίδων για πρόκριση ακουμπάει επάνω του.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν θα χρειαστεί να πάει βαθιά πνευματικά παίρνοντας ρίσκα και κυρίως εμπνέοντας τους παίκτες ακόμα και σε στιγμές που τριγύρω δεν φαίνεται να υπάρχει καμία χαραμάδα φωτός…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News