Παναθηναϊκός: Ο Γιόβιτς, το «φάντασμα» Καλάθη και η εξάρτηση

«Το... ψάχνει για Γιόβιτς ο Παναθηναϊκός - Υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι»

Έστω και στο 50% της απόδοσής του ο Στέφαν Γιόβιτς δημιουργικά μπορεί να μας φέρει μνήμες Νικ Καλάθη.

Ο τελευταίος λοιδορήθηκε από τους οπαδούς, αλλά λείπει αφάνταστα την τελευταία διετία.

Η ομάδα έχασε σίγουρα την ηρεμία, την ενέργεια, τις 10 ασίστ μ.ό που ο Ελληνοαμερικανός έδινε, αλλά δεν σταμάτησε να παίρνει τίτλους.

Τον τελευταίο χρόνο ανέδειξε παίκτες (Παπαπέτρου, Σαντ Ρος, Παπαγιάννης) και αγόρασε σταρ (όπως ο Νέντοβιτς και ο Χεζόνια). Αλλά το πρόβλημά του νταμπλούχου είναι ότι όντας απροετοίμαστος να χωρίσει με τον Καλάθη μοιάζει σήμερα να είναι ακόμα περισσότερο εξαρτημένος από ένα παίκτη φωτοτυπία του!

Οι γκαρντ που προέκυψαν μετά την εποχή του Νικ συγκρίνονται μαζί του και καταρρέουν: το ότι ο Γιόγκι Φερέλ και ο Σέλβιν Μακ με σεβαστή καριέρα στο ΝΒΑ κατάντησαν… ανέκδοτα (!) στο Μαρούσι είναι ένα μπασκετικό παράδοξο.

Η γκρίνια δημιουργεί αρνητικότητα κι αυτή φέρνει ολοένα καινούργιες δυσκολίες. Οι προπονητές καλούνται εδώ και μια διετία, όχι μονάχα να φτιάξουν μια ομάδα με…ταπεινά υλικά, αλλά για να διαχειριστούν το πρόβλημα της απουσίας του Νικ το «φάντασμα» του οποίου έχει στοιχειώσει το ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός έχει την χειρότερη μορφή εξάρτησης: είναι εξαρτημένος από ένα καλαθοσφαιριστή που δεν έχει πια μα το κυριότερο είναι ότι ελάχιστα στόχευσε στην αγορά για να πάρει κάτι παρεμφερές με εκείνον.

Ο Γιόβιτς, τουλάχιστον, μοιάζει στον… πρώην σε πολλά, αλλά έχει τόσο καιρό να αγωνιστεί.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News