Παναθηναϊκός: Ο ένας και μοναδικός αήττητος πρωταθλητής (videos)

Παναθηναϊκός: Ο ένας και μοναδικός αήττητος πρωταθλητής (videos)

Ο Παναθηναϊκός παραμένει η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κατακτήσει χωρίς να γνωρίσει την ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς η ΑΕΚ νίκησε τον ΟΣΦΠ και του χάλασε το αήττητο.

Το Newspao.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμίζει (και με video-αφιέρωμα) την πορεία της αήττητης ομάδας της σεζόν 1963-64 αλλά και ποιοι έπαιξαν για το Τριφύλλι εκείνη την ιστορική περίοδο.

[ads2]

Το επικό 1964…

Οι «πράσινοι» είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει καταφέρει να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή χωρίς να γνωρίσει την ήττα! Ήταν η περίοδος 1963-1964 όταν σε 30 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός είχε 24 νίκες κι έξι ισοπαλίες, συγκεντρώνοντας 84 βαθμούς στο τέλος του «μαραθωνίου» που τον βρήκε για έβδομη φορά πρωταθλητή!

Προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ο θρυλικός Στέφαν Μπόμπεκ, ο οποίος έφερε την ανανέωση στο «τριφύλλι» εκείνη την περίοδο, καθιέρωσε το 4-3-3 για τους «πράσινους» και ανέδειξε ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με τον Παναθηναϊκό και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο εκείνης της χρονιάς με το τελευταίο παιχνίδι να είναι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό!

Η φιέστα στο «Καραϊσκάκης»!

Το «Τριφύλλι» είχε νικήσει 4-0 τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, και στο φινάλε πήγαινε στο «αιώνιο ντέρμπι» όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μοναδικό στόχο να σπάσουν το αήττητο της αρμάδας του Μπόμπεκ. Δεν τα κατάφεραν όμως και μάλιστα ηττήθηκαν αφού στο 54’ ο Πανάκης χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» όπως ήταν φυσικό πανηγύρισαν με την ψυχή τους αυτή την επιτυχία κι έκαναν γύρο θριάμβου μέσα στο «Καραϊσκάκης»…

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού προχώρησαν σε μια σημαδιακή κίνηση για την εποχή εκείνη. Αφιέρωσαν το αήττητο πρωτάθλημα στη μνήμη του Γιώργου Καλαφάτη, του ανθρώπου που στις 3 Φεβρουαρίου 1908 είχε ιδρύσει τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου 1964.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού το 1964

Οικονομόπουλος, Βουτσαράς, Βόμβας, Καμάρας, Ανδρέου, Σ. Αγγελόπουλος, Τζουνάκος, Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Πιτυχούτης, Σούρπης, Λουκανίδης, Παπουλίδης, Παναγιωτίδης, Χολέβας, Δομάζος, Παπαεμμανουήλ. Θεοφάνης, Τουμπέλης, Μπενάρδος, Σπετσαρίας, Φυλακούρης, Παπουτσάκης, Καραγιάννης, Πανάκης, Κομιανίδης, Μακρής, Δρακότας, Βασιλάκης, Ρεμούνδος, Κοζαδινός. Λάρδας, Μουσούλης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News