Παναθηναϊκός: Ο δρόμος στο Conference - Αντίπαλοι και ημερομηνίες

Παναθηναϊκός: Ο δρόμος στο Conference - Αντίπαλοι και ημερομηνίες

Ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» την Ευρώπη και θα μπει στη διαδικασία των προκριματικών αγώνων για το UEFA Europa Conference League.

Υπάρχει μόλις μια περίπτωση ο Παναθηναϊκός να γλιτώσει το β’ προκριματικό γύρο του Conference League, αν αποκλειστούν οι ουκρανικές ομάδες και το Τριφύλλι κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος.

Αν αποκλειστεί αυτό το σενάριο, τότε, τα δεδομένα έχουν ως εξής. Το πρώτο ζευγάρι αγώνων ο Παναθηναϊκός θα το δώσει στις 21 – 28/7 όντας ισχυρός. Ο σύλλογος κατέχει μετά την πενταετή απουσία του από τους ευρωπαϊκούς αγώνες, τη θέση νο218 στη σχετική κατάταξη.

Αν προκριθεί από τον πρώτο γύρο, θα πάει στην κλήρωση για τον γ’ προκριματικό γύρο στους ανίσχυρους. Εκεί τα πράγματα θα δυσκολέψουν, μιας και θα συμπεριληφθούν ομάδες από ισχυρά πρωταθλήματα, όπως Πορτογαλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Σκωτία. Αν τα καταφέρει και κει, θα μπει στα Playoff του Conference League που θα περιλαμβάνουν ομάδες (και) από τα κορυφαία πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News