Παναθηναϊκός: Να μην δούμε ξανά το γνωστό πρόβλημα

Παναθηναϊκός: Τόσα πλήρωσε για να αγοράσει Γκριγκόνις

Τα στατιστικά των γκαρντ του Παναθηναϊκού δείχνουν ότι όλοι έχουν καλή σχέση με το μακρινό σουτ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι του χρόνου τη μπάλα στο καλάθι θα τη βάζει το τριφύλλι από την περιφέρεια.

Θα ‘ναι ο Γκριγκόνιτς, θα ‘ναι ο Αντριους, θα ‘ναι ο Λι, θα ‘ναι ο Ουόλτερς, κάποιος τέλοσπάντων θα βρεθεί σε καλή μέρα για να δίνει λύσεις.

Το πρόβλημα είναι να μην δούμε (πάλι) ανισορροπία μεταξύ περιφέρειας και ρακέτας. Το αναφέρουμε επειδή εδώ και δύο χρόνια η μπάλα στην επίθεση πήγαινε παράλληλα, σπανιότατα κάθετα.

Δεν θυμόμαστε ο Παναθηναϊκός να έχει στόχο να απειλήσει στοχευμένα μέσα από το καλάθι ακυρώνοντας από μόνος του το υπερ-όπλο Παπαγιάννη. Λίγες φορές το κλαμπ δημιούργησε από μέσα προς τα έξω.

Η ομάδα επίσης έχει ανάγκη το τρέξιμο. Δεν το έχει ανάγκη επειδή δεν διαθέτει αξιόπιστο σουτ (το αντίθετο), αλλά επειδή μετρά στο ρόστερ παίκτες που βασικό τους πλεονέκτημα είναι να σπριντάρουν και να εκτελούν.

Το ζήτημα είναι να αφήσει χαλαρά τα γκέμια κι ο κόουτς (που γουστάρει πολύ το παιχνίδι 5 εναντίον 5 και τον ελεγχόμενο ρυθμό) ώστε να βγουν αιφνιδιασμοί.

Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει όταν μια ομάδα δεν είναι επιθετική στην άμυνα, δεν μαζεύει τα αμυντικά ριμπάουντ και ταυτόχρονα εκτελεί βεβιασμένα, αφήνοντας τον αντίπαλο σε 3” να έχει τη μπάλα στη ρακέτα της.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News