Παναθηναϊκός: Να αφήσει πίσω τη νοοτροπία του πρώτου ημιχρόνου

H βαθμολογία της Basket League: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά την νίκη επί του Μεσολογγίου

Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στο Μεσολόγγι. Δε μιλάμε για το αποτέλεσμα (οι πράσινοι ότι κι αν γίνει θα βγουν πρώτοι στη regular season) αλλά για αυτό που καταθέτουν στο 90% των φετινών τους αγώνων στη Basket League.

Άσχετα με τη σκοπιμότητα του παιχνιδιού (ότι και να πούμε σαφώς υπάρχουν παιχνίδια μέσα στη σεζόν που θέλοντας και μη, μπορεί να υπάρξει πνευματική χαλαρότητα ειδικά όταν έχει προηγηθεί ξόδεμα δυνάμεων μερικές ώρες νωρίτερα για αγώνα στην Ευρωλίγκα) έχει σημασία το πως παίζεις.

Ο Παναθηναϊκός για άλλη μια φορά φέτος απέναντι σε μικρομεσαίο αντίπαλο έδειξε κακά σημάδια, αδιαφορία στην άμυνα, λίγες συνεργασίες, νοοτροπία τύπου… άντε να τελειώνουμε και απόψε. Κακή προσωπική άμυνα, κακές αμυντικές συνεργασίες, αργό αμυντικό rotation, την ώρα που ο Λευτέρης Μποχωρίδης έπαιζε υποδειγματικά αφήνοντας να έρθει το παιχνίδι σε αυτόν, στοχεύοντας να κρατήσει όσο περισσότερους από τους συμπαίκτες του ζεστούς στην επίθεση της ομάδας του.

Γενικά ο Παναθηναϊκός εμφάνισε εικόνα νωθρότητας, το χειρότερο είναι πως είναι τελείως συνηθισμένη στο αμυντικό κομμάτι. Δεν κυνήγησε, δεν έσπρωξε, δεν πάλεψε στο πρώτο μέρος. Μπορώ να καταλάβουμε την αστοχία κάποιο βράδυ. Συμβαίνει.

Όχι όμως τη νωθρότητα. Ήταν φορές στο πρώτο ημίχρονο που η πράσινη άμυνα έμοιαζε ότι απλά συμμετείχε στο έργο της επίθεσης των φιλοξενούμενων. Η ομάδα πρέπει να επικεντρωθεί στο αμυντικό κομμάτι αν θέλει να πάρει το νταμπλ. Δεν αρκεί να ανακηρύξεις σε βαρύ σασί του παιχνιδιού σου τον Χεζόνια και το Νέντοβιτς. Πρέπει να σου γίνει δεύτερη φύση η μεγαλύτερη αμυντική προσπάθεια.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News