Παναθηναϊκός - Μπερνάρ: Μια λεπτομέρεια που παίζει ρόλο!

Μπερνάρ: «Μια βραδιά που θα θυμάμαι για πάντα!»

Παναθηναϊκός: «Ιχνος βεντετισμού διαρκώς με το χαμόγελο στα χείλη»…

Αυτή είναι η φράση που συνοδεύει τον χαρακτήρα του Μπερνάρ στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό απ’ όλους όσοι εργάζονται στο Κορωπί.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στους πράσινους κι όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για τη συμπεριφορά του. Παίζουν κι αυτά τον ρόλο τους, τονίζει η ΕΦΣΥΝ!

Παναθηναϊκός: Οι καινούργιοι, η αλλαγή συστήματος και ο Μπερνάρ

Παναθηναϊκός: Διαβάζουμε ότι Τσοκάι, Τρουιγέ καλύπτουν με άνεση τη θέση του αμυντικού μέσου που θα κοιτάξουν να προστατέψουν την αμυντική τετράδα, ειδικά ο Αλβανός γιατί ο Γάλλος αγοράστηκε κυρίως για να εναλλάσσεται με τον Ανταμ Τσέριν στο 8.

Λαμβάνοντας υπόψη την τάση του Ιβάν να γεμίζει μπαλαδόρους τον άξονα και να θέλει τη μπάλα κυρίως στα πόδια των δικών του παικτών εικάζουμε πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα δούμε στο γήπεδο αρκετούς αρτίστες.

Με ένα μόνο αμυντικό χαφ, δεκάρι, εξτρέμ που θα μπουκάρουν, φορ-σημαία και αμυντικούς που ξέρουν μπάλα και θα περνούν συχνά το κέντρο, τέτοιοι είναι Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ.

Τον σύγχρονο ποδοσφαιρικό ρόμβο τον εφαρμόζουν οι προπονητές που έχουν στη διάθεσή τους ποιοτικούςπαίκτες ώστε να τους αξιοποιήσουν.

Στο ρόμβο επιτελικοί τύπου Μπερνάρ (που το Σάββατο πέρασε στο γήπεδο και αμέσως γλύκανε το παιχνίδι του Κυπελλούχου), δηλαδή με τεχνική κατάρτιση και με χαμηλό κέντρο βάρους που τους δίνει δυνατότητα να τρέξουν με τη μπάλα, να πλησιάσουν τους επιθετικούς και να παίξουν μαζί τους μπορούν να λάμψουν εκτυφλωτικά, ειδικά στο χαμηλής στάθμης ελληνικό πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός: Η αλλαγή συστήματος και ο Μπερνάρ

Ειδικά αν οι παίκτες που έχουν δίπλα και μπροστά τους μπορούν να τους βοηθήσουν να γεμίσουν ασίστ την στατιστική τους.

Η αλλαγή τακτικής από το 4-3-3 στο 4-4-2 με επιτελικό δεν νομίζουμε να φέρει κάποια αναστάτωση, κρίνοντας από την δουλειά που γίνεται στο Κορωπί, σίγουρα οι ποδοσφαιριστές έχοντας γνώριμους ρόλους θα ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση.

Απέναντι σε τελείως παθητικούς αντιπάλους που παίζουν μαζική άμυνα χρειάζεται ένας επιτελικός σε ελεύθερο ρόλο να περνάει μπαλιές και να έχει τη δυνατότητα να πάει σε όλες τις πλευρές το παιχνίδι.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News