Παναθηναϊκός: Μπάτζετ, στρατηγική και ομάδα του «ΕΝΑ»

Έτσι τους... ξέσκισε και τους ανάγκασε να φύγουν! (HL-Video)

Το χτίζω μια ομάδα στα μέτρα του ηγέτη της είναι μια –αποδεδειγμένα- συνταγή επιτυχίας.

Ο Παναθηναϊκός των glory days παρά την πληθώρα σταρ ήταν ΠΑΝΤΑ χτισμένος γύρω από τον ΕΝΑΝ. Πρώτα ο Γκάλης, μετά ο Ντομινίκ, μετά ο Μποντίρογκα, κατόπιν ο Διαμαντίδης, ύστερα ο Καλάθης, σήμερα ο Παπαπέτρου.

Δεν του έχει πάει άσχημα το πράγμα, από το 1996 κατακτά συνεχώς τίτλους. Το μοντέλο φυσικά πάντα απαιτεί βελτιώσεις, προσθήκες, επαγρύπνηση, αλλά είναι αποδοτικό παρότι απλό.

Ίσως σε κάποιους δεν αρέσει εξαιτίας της απλοϊκότητας του, όμως οι σερί κούπες μαρτυρούν ότι η συνταγή είναι επιτυχημένη: αν έχεις διαλέξει σωστά τον παίκτη που καλείται να κάνει τη διαφορά, αν δεν τον έχεις φορτώσει με απαιτήσεις απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί, αν βλέπεις ότι μπορεί να καθαρίσει ακόμα και στις μέτριες βραδιές του, τότε δεν χρειάζεται παρά να ακολουθήσεις το δρόμο αυτό πιστά.

Τα μπάτζετ δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο, όταν υπάρχει μια σωστή ιδέα και στρατηγική.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News