Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για την 27η αγωνιστική της regular season της Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, με βελτιωμένη άμυνα στο β’ ημίχρονο και «σούπερ» Χεζόνια, έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, όμως, δεν μπόρεσε να πλησιάσει πιο κάτω από τους 6 πόντους.

Ίσως, οι πράσινοι να είχαν περισσότερες πιθανότητες στο ματς, αν είχαν βάθος στο ρόστερ με τις απουσίες των Παπαπέτρου και Νέντοβιτς να παίζουν μεγάλο ρόλο στην τύχη της ομάδας.

«Κέρδος» για τον Όντεντ Κάτας ο Μάριο Χεζόνια, ο οποίος έφθασε τους 21 πόντους στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από χρόνια, και ύστερα, από αρκετούς μήνες αγωνιστικής απραξίας!

Όντεντ Κάτας 6/10: Ο Ισραηλινός αξιοποίησε ό,τι είχε, καθώς η θέση του δεν ήταν εύκολη, έχοντας στα «πιτ» τους Παπαπέτρου και Νέντοβιτς. Ως προς το αμυντικό κομμάτι του πιστώνεται η εντυπωσιακή αλλαγή της εικόνας της ομάδας στο β’ ημίχρονο. Σίγουρα θα ‘χει πολλά να δουλέψει τις επόμενες εβδομάδες στις προπονήσεις, όταν και θα επιστρέψουν οι τραυματίες.

Σέλβιν Μακ (5/10): Επιτέλους, κάτι έδειξε ο Αμερικανός μετά από καιρό. Όχι, όμως, στο δημιουργικό κομμάτι που ήταν το ζητούμενο (0 ασίστ), αλλά στο εκτελεστικό και συγκεκριμένα, στο τρίποντο (3/3). Ολοκλήρωσε το παιχνίδι στους 11 πόντους.

Γιώργος Παπαγιάννης (3/10): Σε ρηχά νερά ο μεγαλόσωμος σέντερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος δείχνει εκτός ρυθμού , μετά την δεκαπενθήμερη αποχή της ομάδας από τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Σημείωσε 4 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ έκανε και 2 λάθη.

Λευτέρης Μποχωρίδης (4/10): Το πάλεψε ο Έλληνας γκαρντ, έδωσε τις μάχες του και έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια απέναντι στην «ελίτ» της Μπάρτσα. Έβαλε ένα λέι απ, δεν σκόραρε από τα 6.75 ύστερα από τρεις προσπάθειες, μοίρασε τρεις ασίστ, ενώ έκανε τέσσερα λάθη.

Ζακ Όγκουστ DNP

Μάριο Χεζόνια (8/10): Σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ξεχώρισε ο «Super Mario» στο ντεμπούτο του με τα πράσινα. Ο Κροάτης έπιασε υψηλά νούμερα με το «καλημέρα», σκόραρε 21 πόντους (3/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 9/9 βολές), μοίρασε 1 ασίστ και έκανε 5 λάθη σε 29:23, ενώ ο βαθμός ωφελιμότητας «έγραψε» 21! Όλα αυτά, στην πρώτη του συμμετοχή με το Τριφύλλι, στο πρώτο του ματς μετά από μήνες στην επιστροφή του στην Ευρώπη!

Νίκος Δίπλαρος DNP

Λεωνίδας Κασελάκης (3.5/10): Έπαιξε στο τέλος της γ’ περιόδου και στις αρχές της δ’. Είχε ρόλο στην άμυνα του Παναθηναϊκού, η οποία κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, την επίθεση της Μπαρτσελόνα μακριά από τα δικά της στάνταρντ. Σε ένα κομβικό σημείο του ματς, ο Κασελάκης άγγιξε άθελά του την μπάλα, ενώ εκείνη κατέληγε άουτ και υπέρ του Παναθηναϊκού.

Γιώργος Καλαϊτζάκης DNP

Άαρον Ουάιτ (5,5/10): Δεν ήταν και το καλύτερο παιχνίδι του με τα πράσινα, αλλά ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν θετικός απέναντι στην ομάδα του πρώην προπονητή του. Έβαλε ένα μεγάλο σουτ στην τέταρτη περίοδο, που θα μπορούσε να βάλει τον Παναθηναϊκό για τα καλά στο ματς. Ολοκλήρωσε το ματς στους 7 πόντους με 2 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Ντίνος Μήτογλου (5/10): Ανάμεικτα συναισθήματα για την εμφάνιση του Έλληνα φόργουορντ. Ναι, μεν ήταν «μπελάς» στους ψηλούς της Μπάρτσα, αλλά είχε 7/17 σουτ (4/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/6 βολές). Επίσης, σε μια κατάσταση τρανζίσιον δεν έδωσε με σιγουριά την μπάλα στον Ουάιτ, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να κατεβάσει τη διαφορά από τους 6!

Μπεν Μπέντιλ (7,5/10): Σπουδαία εμφάνιση από τον Μπέντιλ με 14 πόντους, 4(!) ασίστ και 3 ριμπάουντ. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού έχει κάνει τα καλύτερα του ματς κόντρα στους «αιώνιους» της Ισπανίας στο ΟΑΚΑ, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Χάουαρντ Σαντ Ρος (4/10): Δεν έπαιξε, όπως θα έπρεπε, με την μπάλα στην κατοχή του ο Κουβανός, δεν συνεισέφερε στο δημιουργικό κομμάτι (1 ασίστ), ενώ έκανε και 4 λάθη. Περιορίστηκε στον αμυντικό του ρόλο, εκεί που τα πήγε καλά.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News