Παναθηναϊκός: Μεταγραφή.... αναγκαστική ζαριά!

Επίσημο: Στον Παναθηναϊκό ο Μέικον - Η διάρκεια του συμβολαίου και οι πρώτες ατάκες

Καλώς να ορίσει ο Ντάριλ Μέικον. Προφανώς παικταράς δεν είναι.

Εννοείται ότι κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρωλίγκα θα ήταν μεγαλύτερη εγγύηση, αλλά το παιδί έρχεται ως αντι-Νέντοβιτς οπότε δεν χρειάζεται άμεσα να τον …πνίξουμε με τις απαιτήσεις μας.

Έτσι κι αλλιώς με το…έσοδα-έξοδα γνωρίζουμε ότι υπάρχει ταβάνι και μάλιστα χαμηλό, πλέον σπατάλες δεν υφίστανται, γιατί το πορτοφόλι του πρωταθλητή παραμένει στενό.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο Μέικον είναι ένα κοντό γκαρντ, γρήγορο, στην άμυνα έχει τα προβλήματα που έχει ένας παίκτης με τέτοιο ύψος, στην επίθεση όμως δεν τον φοβάσαι, ειδικά αν του μπουν τα πρώτα σουτ αποκτά ψυχολογία και τον αντίπαλο δεν τον βλέπει.

Φυσικά ακόμα δεν τον έχουμε τεστάρει απέναντι στους κορυφαίους. Κατά τα άλλα ο Αμερικανός έχει το ένας εναντίον ενός, σουτάρει καλά, ξέρει πώς να σκοράρει, αλλά και κατά δεύτερο λόγο να δημιουργήσει. Σε αυτό το επίπεδο της Ευρωλίγκας έχουμε ξαναπεί ότι πρέπει να έχεις δύο βαρβάτους σκόρερ στο 2.

Ο Παναθηναϊκός έκανε καλή κίνηση ανανεώνοντας το Νέντοβιτς, αρκεί να μείνει υγιής ο Σέρβος. Με τον Αμερικανό πάει σε αναγκαστική ζαριά. Η ανηφόρα είναι μεγάλη και πρώτος στόχος του κλαμπ δεν είναι να πάει από την άλλη πλευρά του δρόμου, αλλά να κοιτάξει να μην γκρεμοτσακιστεί.

Οι ισορροπίες βλέπετε είναι πλέον πολύ λεπτές και από τη στιγμή που λεφτά δεν υπάρχουν η ομάδα επιλέγει παίκτες που κυκλοφορούσαν μέσα στα πόδια της και μπορούσε να τους τεστάρει έστω και στις χαλαρές συνθήκες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News