Παναθηναϊκός - Μεταγραφές: Τριπλοτσεκάρισμα στον πόιντ γκαρντ

Παναθηναϊκός: Η αίσθηση κυριαρχίας και ο Καλάθης

Ο Πάρις Λι μαζί με τον βασικό (εικάζουμε) πλέι-μέικερ που θα αποκτηθεί θα είναι του χρόνου οι κουμανταδόροι του Παναθηναϊκού.

Ελπίζουμε να δούμε κανονικούς πλέι-μέικερ, ικανοί στο κατέβασμα και στη δημιουργία, αν κάνουν και λίγα λάθη ακόμα καλύτερα! Ένας από τους βασικούς λόγους στην επιλογή Λι ήταν η έφεσή με την οποία παίζει pick-n-roll. Ο νέος προπονητής θα χρειαστεί τη δημιουργία από τη θέση «1», καθώς επίσης την διορατικότητα, τον συγχρονισμό και την ικανότητα στη πάσα των αθλητών που θα διαλέξει για να μπουν στα παπούτσια του Διαμαντίδη, του Καλάθη, του Γιασικεβίτσιους.

Φρονούμε ότι επειδή το κλαμπ την έχει πατήσει άσχημα με τις επιλογές που έκανε σε αυτή τη θέση από το καλοκαίρι του 2020 κάθε υποψήφιος θα τριπλοτσεκαριστεί. Θα ήταν ιδανικό ο εκλεκτός να έχει καλό συντελεστή assist/λαθών σε υψηλή χρήση μπάλας, τότε σίγουρα θα μιλάμε για χειριστή-δημιουργό που θα ξεχωρίσει άμεσα. Ζητούμενο από τους κουμανταδόρους του χρόνου είναι να διαβάζουν την βοήθεια γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ταχείς στην πάσα, τόσο ώστε να ακινητοποιούν την αντίδραση του αντιπάλου, πασάροντας σβέλτα στο κενό ανάμεσα στο συμπαίκτη και τον αμυντικό. Ιδανικά ψάχνεις ένα πολύ καλό παρτενέρ για pick-n-roll ψηλούς που σου λείπουν κι ευελπιστείς να αποκτήσεις.

Επίσης δεν θα ήταν κακή ιδέα ο νέος πόιντ γκαρντ να είναι ψηλότερος του βραχύσωμου Λι, που θα μπορεί να καλύπτει και να προστατεύει τη μπάλα. Αν όλα αυτά συμβούν ο Γιώργος Παπαγιάννης αναμένεται να βρει αρκετές συνεργασίες κυρίως στα short roll που πραγματοποιεί και τα σουτ μέσης απόστασης που εκτελεί.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News