Παναθηναϊκός-Μεταγραφές: Στόπερ... Ευρώπης!

Απώλειες παικτών, όχι, όμως... βαθμών - Πρώτο «διπλό» ο Παναθηναϊκός!

Στην επίθεση, μεγαλύτερη σημασία από τα γκολ που σημειώνει μια ομάδα, έχει το πώς τα σημειώνει.

Αντίθετα στην άμυνα, δεν έχει σημασία το πως τα δέχεται: αν δέχεται πολλά και εύκολα, αυτά είναι πάντα σημάδι ότι κάτι δε λειτουργεί σωστά.

Σε αυτή την περίπτωση, αν αυτό το πρόβλημα είναι ορατό, (αν π.χ πρόκειται για κακή εφαρμογή του τεχνικού οφσάιντ ή είναι φανερά ζήτημα φόρμας των αμυντικών), τότε υπάρχει ελπίδα το πρόβλημα να λυθεί.

Αν όχι, πρόκειται για αδυναμία, που μια ομάδα θα σέρνει μαζί της όλο το χρόνο, ακόμα κι αν αλλάξει ο προπονητής.

Πέρσι το φθινόπωρο π.χ η ομάδα δεν μπορούσε να σταυρώσει βαθμό εκτός έδρας γιατί Πούγγουρας-Σάρλια-Βέλεθ δεν είχαν χημεία. Ο Παναθηναϊκός βαρέθηκε να χάνει αλλά ο κόουτς ήταν ψύχραιμος και περίμενε την επιστροφή Σένκεφελντ.

Όταν ο Ολλανδός «κούμπωσε» με τον Βέλεθ όλα απλοποιήθηκαν, Αναζητείται ο παίκτης που θα μπει στα παπούτσια του Ισπανού κάτι που δεν είναι κι εύκολο.

Άπαξ και αποκτηθεί πρέπει ο οργανισμός να εύχεται να κάνει αψεγάδιαστα ματς στην Ευρώπη εκεί που κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News