Παναθηναϊκός-Μεταγραφές: Πιο εύκολο με 2-3 παίκτες αξίας παραπάνω μπροστά!

Οπαδός σε Γιοβάνοβιτς: "Ιβάν, μείνε γιατί θα φουντάρω" - Πώς αντέδρασε!

Έχουμε την εντύπωση ότι το προπονητικό επιτελείο θα ξαναδεί στο βίντεο κάμποσες φορές το β΄ ημίχρονο του τελικού.

Η εξέλιξή του μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για τον Παναθηναϊκό που πρέπει να στοχεύει διαχρονικά στο τέλειο.

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να κρατήσουν μπάλα, δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τους χώρους που άφηνε ο ΠΑΟΚ που με τη σειρά του ήταν κυριαρχικός και σαφέστατα ανώτερος, πιέζοντας για το 1-1.

Όσο το χρονόμετρο ακουμπούσε τον μηδενισμό οι γραμμές των πρασίνων πήγαν μέτρα πιο πίσω κι όσο περνούσε η ώρα η πίεση μεγάλωνε. Λογικό, όταν η βιασύνη, το άγχος να διατηρηθεί το αποτέλεσμα απέναντι σε κλαμπ πιο «ψημένο» στον πρωταθλητισμό έφεραν τους παίκτες του τριφυλλιού πιο κοντά στον Μπρινιόλι.

Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου έβγαλαν περισσότερη επιθετικότητα, ενέργεια, κερδισμένες μονομαχίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου αλλά οι Αθηναίοι είχαν γενναιότητα στο παιχνίδι τους.

Όταν μία ομάδα είναι αναγκασμένη για μεγάλο διάστημα να αμυνθεί μαζικά, χωρίς αυτοθυσία, αυταπάρνηση και πνευματική ετοιμότητα δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν, αλλά από την άλλη ο Ιβάν εκτός από κυνικότητα δεν του αρέσει οι ομάδες του να μην προβληματίζουν καν τον αντίπαλο επιθετικά.

Του χρόνου με 2-3 παίκτες αξίας παραπάνω μπροστά, ίσως του είναι ευκολότερο να εφαρμόσει τα πλάνα του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News