Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Γενάρης κρύβει παγίδες - Θέλει προσοχή!

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Γενάρης κρύβει παγίδες - Θέλει προσοχή!

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που το παράθυρο των μεταγραφών ανοίγει ξανά και που οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν και να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους προκειμένου να φτάσουν στο στόχο τους. Είναι παράλληλα όμως κι ένας πονηρός μήνας που κρύβει πολλές παγίδες!

Ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη χρονική στιγμή στοχεύει στο να κάνει όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερη προετοιμασία στην Κύπρο, προκειμένου η έναρξη του πρωταθλήματος να τον βρει όσο γίνεται πιο έτοιμο ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Να θυμίσουμε πως οι πράσινοι βρίσκονται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος μετά από 13 παιχνίδια έχοντας 37 από τους συνολικά 39 διαθέσιμους βαθμούς!

Μάλιστα η διαφορά από τον δεύτερο είναι στους οκτώ πόντους, ενώ από τον τρίτο και τον τέταρτο πάει στους δώδεκα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός έκανε τον τέλειο πρώτο γύρο και κατάφερε να πάρει και μια διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του. Άλλωστε οι 12 νίκες και 1 ισοπαλία δεν μπορούν να αφήσουν υποψίες ότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ήταν εξαιρετική στα πρώτα 13 ματς του πρωταθλήματος.

Βέβαια η χρονιά έχει ακόμα μεγάλη διάρκεια και όλα μπορούν να συμβούν. Ο Παναθηναϊκός μόνος του μεγάλωσε απότομα τον πήχη με τις εμφανίσεις του και πλέον ο στόχος της ομάδας είναι να διεκδικήσει και στο τέλος να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως οι πράσινοι θα πρέπει να παραμείνουν το ίδιο συνεπείς στο αγωνιστικό κομμάτι τόσο στο δεύτερο γύρο όσο και στα playoffs.

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Γενάρης κρύβει παγίδες - Θέλει προσοχή!

Αντικειμενικά ο Παναθηναϊκός έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βγάλει ακόμα 13 αγωνιστικές κι άλλες 10 στα playoffs χωρίς μεταγραφική ενίσχυση. Να αναφέρουμε ότι στο παιχνίδι με τον Άρη έχασε τον Αϊτόρ (mvp πρωταθλήματος έως τώρα) ενώ λίγο νωρίτερα νοκ άουτ είχε βγει κι ο Τρουιγέ. Μάλιστα και οι δύο παίκτες υπέστησαν ρήξη χιαστού με αποτέλεσμα να χάσουν όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

Οι σειρήνες για ενίσχυση έχουν χτυπήσει εδώ και λίγο καιρό στο πράσινο στρατόπεδο και μάλιστα οι άνθρωποι της ομάδας τις έχουν ακούσει και σκοπεύουν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα ενισχυθεί μέσα στον Ιανουάριο με τρεις, τουλάχιστον, μεταγραφές. Με ένα εξτρέμ από το πάνω ράφι, έναν μέσο κι έναν παίκτη που θα είναι εξτρέμ αλλά θα μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης ή δεύτερος επιθετικός.

Μάλιστα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του έχουν αρχίσει ήδη την προεργασία τους, για να βρεθούν οι παίκτες που πρέπει, προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ και να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Παρ’ όλα αυτά το παράθυρο του Ιανουαρίου κρύβει αρκετές παγίδες και θέλει μεγάλη προσοχή στις επιλογές παικτών που θα γίνουν.

Συνήθως τον Ιανουάριο οι ομάδες δυσκολεύονται να δώσουν τους παίκτες που εμπιστεύονται και βασίζουν πράγματα επάνω τους, καθώς η αντικατάστασή τους δεν είναι απλή. Γι’ αυτό το λόγο συνήθως όσοι ψάχνουν ομάδες δεν έχουν πείσει με την απόδοσή τους ή προσπαθούν να κάνουν ένα restart στην καριέρα τους και να δείξουν στους συλλόγους τον καλό τους εαυτό.

Παρ’ όλα αυτά ο Σέρβος τεχνικός και το επιτελείο του έχουν αποδείξει από το παρελθόν ότι στις επιλογές παικτών κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έτσι, λοιπόν, όλοι μας οφείλουμε να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς είναι δεδομένο πως δε θα προχωρήσει σε προσθήκες, για να λέει απλά ότι έκανε μεταγραφές.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News