Παναθηναϊκός-Μεταγραφές: Μίνιμουμ τρεις παίκτες στο κέντρο

Εκνευρισμένος ο Γιοβάνοβιτς: «Έπαιξε με έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα η ΑΕΚ»

Αν δεν παραμείνουν Γκασίνοβιτς, Βιγιαφάνιες και με δεδομένο ότι ο Μαουρίσιο ήδη χαιρέτησε πας για μίνιμουμ τρεις παίκτες στο κέντρο.

Οι δύο πρέπει να κάνουν την διαφορά όπως την έκαναν πέρσι ο Αργεντινός κι ο Σέρβος.

Από τους παίκτες που επέλεγε την περασμένη περίοδο για τον άξονα ο Ιβάν κι από το γεγονός πως δεν χρησιμοποιούσε συχνά Αλεξανδρόπουλο-Κουρμπέλη (συνήθως έπαιζαν εναλλάξ) μας έδειξε ότι για το δικό του 4-3-3 αρέσκεται να παίζει με μπαλαδόρους.

Θέλει δηλαδή έναν μόλις αμυντικό χαφ (Πέρεθ) και σκέφτεται διαρκώς να κάνει πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό έχοντας δημιουργικούς παίκτες δεξιά ή αριστερά στον άξονα.

Γι’ αυτόν το λόγο επέμενε πέρσι στον Βίγια σε ρόλο κεντρικού μέσου, αφήνοντάς τον μονίμως στο ημικύκλιο και λίγο πιο μπροστά παρότι ο λάτιν χαφ μας είχε δείξει ότι αγωνίζεται καλύτερα στα δεξιά ή ως ελεύθερος πίσω από τον φορ.

Με το ίδιο σκεπτικό χρησιμοποίησης αποκτήθηκε κι ο Γκασίνοβιτς, που υπολογιζόταν σαν μπαλαντέρ, τόσο για να καλύπτει θέση στο κέντρο, όσο και στις πλευρές αλλά και ως επιτελικός.

Το ζήτημα είναι πως αν τους χάσεις όλους αυτούς, επιβάλλεται να τους αναπληρώσεις με εξίσου επιδραστικούς μέσους.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News