Παναθηναϊκός: Μεγάλη πληγή ο β' γύρος - Η βαθμολογία

Βαθμολογία Superleague: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει καλά τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος κι αυτό είναι κάτι που μαρτυράτε κι από τη βαθμολογία του σ’ αυτόν.

Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στο πρωτάθλημα έχοντας 42 βαθμούς μετά από 17 αγωνιστικές. Ωστόσο το +4 που έχει από τη δεύτερη ΑΕΚ αλλά και το +7 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που ακολουθούν είναι κυρίως καρποί του πρώτου γύρου κι όχι των εμφανίσεων που προκύπτουν στην επανάληψη.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο πρώτο μισό της σεζόν είχε 12 νίκες και 1 ισοπαλία σε 13 παιχνίδια. Μάλιστα τελείωσε ως πρώτη με οκτώ βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΚ και διψήφια διαφορά από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Παρ’ όλα αυτά το Τριφύλλι δείχνει να κάνει κοιλιά στην επανέναρξη του πρωταθλήματος κι αυτό στοιχίζει.

Οι πράσινοι αν πάρουμε μεμονωμένα τα αποτελέσματα και τους βαθμούς του δεύτερου γύρου, θα διαπιστώσουμε πως νοσούν και σίγουρα καλούνται να γυρίσουν το εις βάρος τους κλίμα. Συγκεκριμένα στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έχει 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Αυτό σημαίνει πως από τους συνολικά 12 βαθμούς έχει συγκεντρώσει τους 5, σπαταλώντας άλλους 7!

Συνεπώς η βαθμολογία μόνο με βάσει τον δεύτερο γύρο τοποθετεί τον Παναθηναϊκό στην 8η θέση μαζί με τον ΟΦΗ, ο οποίος έχει τους ίδιους βαθμούς! Αξίζει επίσης ν’ αναφέρουμε ότι οι πράσινοι έχουν πετύχει τρία γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ στην άμυνά τους έχουν δεχθεί επίσης τρία.

Είναι δεδομένο ότι όλη αυτή η κατάσταση προβληματίζει τόσο την ομάδα όσο και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι όλοι μαζί προσπαθούν να βελτιώσουν τα πράγματα, προκειμένου οι πράσινοι ν’ ανακάμψουν και να θυμήσουν σε όλους την ομάδα που στον πρώτο γύρο ήταν η κορυφαία της Ελλάδας.

Αναλυτικά η βαθμολογία στο δεύτερο γύρο:

Ολυμπιακός 10

ΠΑΟΚ 10

ΑΕΚ 9

ΠΑΣ Γιάννινα 8

Άρης 7

Ατρόμητος 7

ΟΦΗ 5

Παναθηναϊκός 5

Αστέρας Τρίπολης 4

Λεβαδειακός 4

Παναιτωλικός 3

Βόλος 2

Ιωνικός 1

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News