Παναθηναϊκός: Λάζλο, υπάρχει και αυτός ο «δρόμος»

Παναθηναϊκός: Λάζλο, υπάρχει και αυτός ο «δρόμος»

Παρά τη γκέλα ολκής στην Αρκαδία κάποια χρήσιμα συμπεράσματα θα τα έβγαλε ο προπονητής.

Το 2021 ο κόουτς κατάλαβε την αξία της σωστής άμυνας μόνο που δεν έχουν όλοι οι αντίπαλοι τις λύσεις του τοπ ανταγωνισμού. Ο σύλλογος έχασε φέτος πολλούς βαθμούς πληρώνοντας την εμμονή του προπονητή να ζητάει από την ομάδα πράγματα που δυσκολεύεται να κάνει.

Με εμφανίσεις που βασίζονται στη στρατηγική της αναμονής (ως αποτέλεσμα κυρίως της γνώσης των ορίων της ομάδας) η ομάδα θα είχε γλυτώσει πολλές γκέλες, πρόχειρα θυμόμαστε τα ματς με Ατρόμητο, Βόλο, Παναιτωλικό, ΠΑΣ.

Βλέποντας στην Τρίπολη την άνεση με την οποία κινήθηκε στην επίθεση ο σύλλογος στα πρώτα 20 λεπτά της επανάληψης και διακρίνοντας την αποτελεσματικότητα παικτών παρεξηγημένων (Μακέντα, Χουάνκαρ) είναι να απορείς για την τόσο συντηρητική στρατηγική που επιλέχτηκε κόντρα σε ομάδες που δεν είχαν κάτι σπέσιαλ για να σε τρομάξουν.

Υπήρξαν στιγμές που η -πολλές φορές- υπερβολική απόφαση για φουλ αμυντικό παιχνίδι απέτρεψε το κλαμπ να χτίσει καλύτερο σερί.

Επειδή τα play off απαιτούν συνεχόμενα τρίποντα, ο κόουτς δεν πρέπει να είναι τόσο μονομανής στη συνταγή του χειμώνα, ακόμα κι αν αυτό είναι κομμάτι άσχετο με τις αρχές του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News