Παναθηναϊκός - Λάρισα: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - Λάρισα: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Λάρισα.

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Λάρισα.

Οι συνθήκες ήταν δύσκολες εξ’αρχής για τους πράσινους στο ματς με την ΑΕΛ και παρά τις εννέα απουσίες (Μακέντα, Ζαγαρίτης, Σαβιέρ, Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Σάντσες, Αγιούμπ, Μαυρομμάτης, Βιγιαφάνιες), πέτυχαν το ζητούμενο, τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Λάσλο Μπόλονι (8/10): Ο Ρουμάνος τεχνικός έβγαλε την τριάδα των αγώνων, πριν το ντέρμπι με τον Άρη, πετυχαίνοντας σχεδόν το απόλυτο (7 από τους 9 βαθμούς και τρία σερί «μηδέν» στην άμυνα). Παρά το γεγονός, πως του έλειπαν βασικά «γρανάζια», έβαλε σε… πρόγραμμα τους μικρούς και εκείνοι έδωσαν απαντήσεις στο γήπεδο. Οι αλλαγές του (Καμπετσής, Εμμανουηλίδης) του βγήκαν στο μάξιμουμ στο παιχνίδι με την ΑΕΛ και το «2-0» είναι μια καλή επιβράβευση και για εκείνον.

Σωκράτης Διούδης (8,5/10): Παρά το γεγονός πως αισθανόταν ενοχλήσεις, ο «Batman» έφθασε σε τρίτο σερί clean sheet στο πρωτάθλημα. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο ματς με την ΑΕΛ και όποτε χρειάστηκε, επέδειξε σταθερότητα και είχε καλές αντιδράσεις.

Μπαρτ Σένκεφελντ (9/10): Ο Ολλανδός αμυντικός ήταν εκπληκτικός για ακόμη μια φορά. Επιβλήθηκε κατά κράτος των επιθετικών της ΑΕΛ και δεν του ξέφυγε καμία απολύτως φάση. Πιστοποιεί σε κάθε αγωνιστική το γεγονός πως είναι από τους καλύτερους στόπερ του πρωταθλήματος.

Αχιλλέας Πούγγουρας (7/10): Βελτιωμένος παρουσιάστηκε ο Πούγγουρας, σε σχέση με τα παιχνίδια κόντρα σε Αστέρα και Απόλλωνα. Είχε καλές τοποθετήσεις, δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στους αντίπαλους επιθετικούς, ενώ είχε και μια σωτήρια παρέμβαση σε μια οριακή φάση οφσάιντ στο 25ο λεπτό, της οποίας ουδείς, εκείνη την ώρα, γνώριζε ποια θα ήταν η μοίρα της στο VAR.

Γιοάν Μολό (8,5/10): Ο Γάλλος έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Κάλυψε επάξια και με το… παραπάνω το «κενό» του Σάντσες, ήταν μαχητικός και «μάτωσε» την επετειακή φανέλα της ομάδας. Μάλιστα, από δική του σέντρα ο Καρλίτος άνοιξε το σκορ στο 36′. Εξαιρετικά γεμίσματα, επίσης, είχε στο 23′ με την κεφαλιά του Αϊτόρ και στο 36′ στο δεύτερο δοκάρι στον Χουανκάρ.

Χουανκάρ (7/10): Θετική ήταν η παρουσία του Ισπανού αριστερού μπακ για ακόμη μια αγωνιστική. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τα αριστερά, θα μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω στην επίθεση στο 41′, όταν βρέθηκε σε θέση βολής, όμως, ο Καρλίτος είχε κάνει παράβαση φάουλ μακριά από την μπάλα.

Φρανς Βέλεθ (7,5/10): Τις δικαιολογεί τις απολαβές του και σαν χαφ ο Βέλεθ. Δεν τα πάει άσχημα σε γενικές γραμμές, όμως, χρειάζεται βελτίωση στην κυκλοφορία του παιχνιδιού. Φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις προς τα μισά του β’ μέρους, δίνοντας αρκετό χώρο στη Λάρισα να κάνει παιχνίδι.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (7/10): Και ο νεαρός ποδοσφαιριστής, από τα συνεχόμενα ματς, έδειξε σημάδια κόπωσης. Η κλάση του είναι αναμφισβήτητη και στην παρούσα φάση είναι μεγάλο ευτύχημα για το Τριφύλλι, που έβγαλε έναν ποιοτικό χαφ από την ακαδημία. Στο β’ ημίχρονο οπισθοχώρησε αναγκαστικά και εκείνος, μαζί με τον Βέλεθ. Άφησε τη θέση του στον Σερπέζη στο 87′.

Ανδρέας Αθανασακόπουλος (6/10): Ο Πατρινός έπαιξε βασικός σε δεύτερο σερί παιχνίδι, πρώτη φορά στη Λεωφόρο και αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες. Δεν έγινε αρκετά αισθητός, αυτή τη φορά, στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Θέλει αρκετή δουλειά και περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, για να αναδείξει τα προσόντα του. Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα γραφής σε επαγγελματικό επίπεδο, τον καθιστούν ελπιδοφόρο για τη συνέχεια. Αποχώρησε από το ματς στο 60′ για να μπει ο Χατζηγιοβάνης.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (6,5/10): Μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι ο Ισπανός εξτρέμ και απείλησε στα 22 δευτερόλεπτα με ένα σουτ έξω από την περιοχή της ΑΕΛ, στο 16′ με ένα νέο πλάγιο σουτ και στο 23′ με μια κεφαλιά, από σέντρα του Μολό. Η απόδοσή του «έπεσε» στο β’ ημίχρονο και ορθώς αντικαταστάθηκε από τον Μπουζούκη στο 78′.

Φώτης Ιωαννίδης (8/10): Είναι μέσα στις φάσεις ο Έλληνας επιθετικός και αποτελεί «μπελάς» για την αντίπαλη άμυνα. Από δική του παρέμβαση στη σέντρα του Μολό, η μπάλα στρώθηκε στον Καρλίτος για το «1-0». Είχε καλή κυκλοφορία, γυρνούσε πίσω να μαρκάρει, να τροφοδοτηθεί και να τροφοδοτήσει. Από τα μεγαλύτερα «κέρδη» των πρασίνων αυτήν την εβδομάδα. Ο Μπόλονι τον κάλεσε στον πάγκο στο 87′ για να εισέλθει ο Εμμανουηλίδης.

Καρλίτος (8,5/10): Ο πιο ακριβοπληρωμένος επιθετικός του Παναθηναϊκού φώναξε «παρών» και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό στο 36′, στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των διχτυών της Λάρισας. Έξι λεπτά νωρίτερα, είχε μια εκπληκτική μακρινή μεταβίβαση της μπάλας στον Ιωαννίδη, με τον τελευταίο να σουτάρει ψηλά. Είχε ακόμη μια τελική στο ξεκίνημα του αγώνα στο 6′, όμως, η μπάλα κατέληξε πάνω στον τερματοφύλακα. Παρέδωσε την σκυτάλη στον Καμπετσή στο 78′.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (5/10): Συμπλήρωσε τις εκατό συμμετοχές ο Χατζηγιοβάνης, όταν πάτησε στο χορτάρι της Λεωφόρου στο 60′. Δεν έκανε τη… διαφορά με την είσοδό του και θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο. Είχε μια εξαιρετική σέντρα «πάρε – βάλε» στον Καμπετσή στο 84′, όμως, ο τελευταίος δεν σημάδεψε γωνία με το κεφάλι.

Γιάννης Μπουζούκης (6/10): Καλή εμφάνιση από τον Μπουζούκη στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού που αγωνίστηκε. Έκανε μια τελική στο 85′, αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο, ενώ πραγματοποίησε μια απίθανη τριαντάρα μπαλιά προς τον Εμμανουηλίδη στο 89′, αλλά ο τελευταίος έχασε την ισορροπία του απέναντι στον γκολκίπερ της ΑΕΛ.

Αργύρης Καμπετσής (6,5/10): Πήρε χρόνο συμμετοχής μετά από καιρό, ο Καμπετσής και δικαίωσε τον προπονητή του, που τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 78′. Στην τελευταία φάση του αγώνα, σέρβιρε υποδειγματικά στον Εμμανουηλίδη για το «2-0», ενώ πέντε λεπτά νωρίτερα, είχε ένα ωραίο «σόλο» από τα δεξιά, που δεν έκανε γκολ ο Μπουζούκης. Ωστόσο, ο ίδιος πρέπει να φτιάξει τα δικά του τελειώματα, καθώς στη φάση του 84ου λεπτού, θα έπρεπε να σκοράρει σε σέντρα του Χατζηγιοβάνη.

Δημήτρης Σερπέζης (-): Αγωνίστηκε για λίγο και δεν μπορεί να κριθεί. Είχε μια φάση έξω από την περιοχή, αλλά ούτε σούταρε, ούτε τροφοδότησε κάποιον συμπαίκτη του.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης (8/10): Έπαιξε επτά λεπτά και κανονικά, ούτε εκείνος, θα έπαιρνε βαθμό. Όμως, «κλείδωσε» το τρίποντο για τον Παναθηναϊκό στην τελευταία φάση του αγώνα με εξαιρετικό πλασέ από πάσα του Καμπετσή, και δίκαια «κατέκτησε» το δικό μας οχτάρι!

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News