Παναθηναϊκός - Λαμία: Όχι άλλη γκέλα - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - Λαμία ώρα: Όχι άλλη γκέλα - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός – Λαμία ώρα: «Restart» στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (Novasport 1, Newspao.gr, 19:30) κόντρα στη Λαμία.

Ένα βαθμολογικό «boost» με μια εντός έδρας νίκη ψάχνουν οι πράσινοι, οι οποίοι «φλερτάρουν» με την είσοδό τους στην εξάδα, παρά τις πρόσφατες απώλειες βαθμών σε Αγρίνιο και Βόλο.

Ο Παναθηναϊκός έχει στερηθεί πολλά από τα παιχνίδια κόντρα στη Λαμία σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ωστόσο, στην έδρα του είναι το απόλυτο αφεντικό (2-0,1-0 το 2018 – 3-1, 1-0 το 2019).

Ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει τους Κολοβό, Κότσαρη, Μολό, Γιόχανσον, Σένκεφελντ και Δώνη. Αντιθέτως, επιστρέφουν στα πλάνα του πράσινου τεχνικού οι Κουρμπέλης και Ζαχίντ.

Στην ίδια βαθμολογική θέση βρίσκεται η Λαμία, η οποία έχει συγκεντρώσει κι αυτή 17 βαθμούς με τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Απόντες είναι για τους φιλοξενούμενους οι Σασί και Τσούκαλος.

Παναθηναϊκός – Λαμία ώρα | Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη:

Για τα γκολ που λείπουν: Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Σίγουρα οι μεσοεπιθετικοί μέσω της προπόνησης μπορούν να βελτιωθούν, άρα στο πρώτο πράγμα που μπορούμε να αναφερθούμε είναι η καθημερινή δουλειά. Ένα άλλο κομμάτι που παίζει σημαντικό ρόλο είναι το ένστικτο των παικτών. Θεωρώ ότι στη δική μας ομάδα οι παίκτες δουλεύουν καθημερινά και πολύ σε αυτό το κομμάτι. Οι επιθετικοί μας έχουν τελικές προσπάθειες. Εκείνοι που δεν έχουν είναι οι παίκτες που αγωνίζονται στην πίσω ζώνη, γιατί έχουν περισσότερο στο μυαλό τους να δημιουργήσουν παιχνίδι και φάσεις.

Για τις μεταγραφές: Αυτή τη στιγμή έχουμε μπει στη διαδικασία οργάνωσης της ομάδας. Ότι ίσχυε το καλοκαίρι ισχύει και τώρα. Αξιολογούμε κάποια πράγματα σχετικά με τις θέσεις και θα προχωρήσουμε ανάλογα. Τον Ιανουάριο είναι πιο εύκολο να βρεις έναν εξτρέμ, παρά έναν φορ που θα είναι μηχανή του γκολ. Το καλοκαίρι δεν καταφέραμε να πάρουμε παίκτες, παρά το σχεδιασμό μας, οι οποίοι να έχουν το γκολ. Σε αυτό το κομμάτι δεν βελτιωθήκαμε. Πάντα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως ο Γενάρης είναι περίεργος και δύσκολος μήνας καθώς θα πρέπει να βρεις παίκτες που να έχουμε κάνει καλή δουλειά και να μένουν ελεύθεροι ή να πάμε στη μορφή δανεισμού. Διότι δεν μπαίνουμε σε διαδικασία να πάμε σε παίκτη που έχει να παίξει από τον Αύγουστο.

Καταλαβαίνει κανείς πως ο Γιώργος Δώνης θα περίμενε πολλά περισσότερα από παίκτες που ήρθαν στην ομάδα για να μην μπαίνει στην διαδικασία να βρεθούν τώρα πάικτες.

Εγώ έχω στο μυαλό μου πως όσες και αν είναι οι μεταγραφές του καλοκαιριού αν καταφέρεις να σου βγει το 50% ή και λίγο παραπάνω τότε πιστεύω πως πρέπει να είσαι ικανοποιημένος. Σίγουρα θα υπάρξουν επιλογές που δεν θα βγουν ή θα θέλουν μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Εμείς στο κομμάτι που σκεφτόμασταν πως θα έπρεπε να έχουμε χαφ που θα είχαν πιο εύκολο γκολ, δεν βελτιωθήκαμε και δεν πήραμε πράγματα.

Εσείς είστε πάνω από το 50% ή κάτω απ’ αυτό;

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ονόματα, νομίζω όμως πως γενικά η ομάδα στην διαδικασία που κινηθήκαμε πέρσι που δεν έιχαμε δικαίωμα μεταγραφών, ήρθαν πλλοί νέοι παίκτες εκτός ακαδημίας, ο Καμπετσής, ο Πούγγουρας, ο Χατζηθεοδωρίδης, είναι παιδιά που έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις στον Παναθηναϊκό, υπάρχουν παιδιά της ακαδημίας που πήραν χρόνο. Έτσι λοιπόν η πρώτη μεταγραφική περίοδος που άνοιξε ήταν του καλοκαιριού, οπότε σε γενική εικόνα είμαστε λίγο κάτω από το 50%.

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να κάνει 2-3 σερί νίκες και ανα φύγει από την αστάθεια.

Το αποτέλεσμα διαμορφώνει και την ψυχολογία. Είναι ένα κομμάτι που δεν το καταφέραμε σε κανένα σημείο στον πρώτο γύρο. Σίγουρα μπορεί να είχαμε περισσότερους βαθμούς αν είχαμε κάνει μία νίκη μία ισοπαλία και να είχαμε 25-26 βαθμούς και κανείς να μην έλεγε για το στατιστικό αυτό. Όμως όταν τελειώνει ο πρώτος γύρος και δεν είσαι στην 6αδα και ότι σε παιχνίδια που θα μπορούσες να τα έχεις κερδίσει δεν το έκανες, πάντα δημιουργεί προβλήματα και κακή ψυχολογία. Στο διαταύτα επειδή οι διαφορές είναι μικρές και πολλά έχουν κριθεί στις λεπτομέρεις θα πρέπει να μάθουμε να ψάχνουμε περισσότερο αυτές τις λεπτομέριες. Εμπιστοσύνη στους παίκτες μας έχουμε απόλυτη και βλέπουμε τι δουλειά που κάνουμε και στο τέλος οι ομάδες που δουλεύουν έτσι κερδίζουν αυτό που αξίζουν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News