Παναθηναϊκός: Καλύτερος στη θέση που έκαναν... πάρτι πέρυσι!

Παναθηναϊκός-Μεταγραφές: Προ των πυλών η έβδομη προσθήκη

Απέναντι σε γρήγορες και επιθετικές ομάδες στην Ευρωλίγκα για να την βγάλεις καθαρή πρέπει να είσαι πολύ πιο επιθετικός στην άμυνα απ’ ό,τι ήταν ο Παναθηναϊκός πέρσι.

Ειδικά μετά τις γιορτές και τον ερχομό του 2022 όταν οι πράσινοι έπαιζαν στη διοργάνωση για να βγάλουν την υποχρέωση (!!!) οι αντίπαλοι έκαναν περίπατο απέναντί σου, με όποιον τρόπο ήθελαν.

Εκτελούσαν ύστερα από το πρώτο σκριν, τελείωναν με λέι άπ στο ένας εναντίον ενός, έπαιρναν τα επιθετικά ριμπάουντ και μοιραία ο σύλλογος βρισκόταν να δέχεται περισσότερους από 50 πόντους σε ένα 20λεπτο. Όσο ταλέντο κι αν είχαν οι πράσινοι, όσους κι αν έβαζαν στην επίθεση, άπαξ κι η άμυνα τους δεν προσαρμοζόταν στα δεδομένα Ευρωλίγκας, ήταν εύλογο τα προβλήματα τους να ήταν έντονα.

Αποδείχθηκε περίτρανα. Μετά την απομάκρυνση Πρίφτη, οι Οκάρο, Εβανς σκέφτονταν τα επόμενα συμβόλαιά τους, ο Καββαδάς ήταν μόνο για τις προπονήσεις κι έμενε ο Παπαγιάννης να παριστάνει τον μοναχικό καβαλάρη, με την ομάδα να…ουρλιάζει ότι χρειαζόταν γενική ανανέωση και προσεκτικές επιλογές γύρω από τον Μεγαρίτη.

Το καλό είναι πως Γκουντάιτις, Ουίλιαμς είναι “ψημένοι” στα δύσκολα και γνωρίζεις ότι μπορείς να βασιστείς σε αυτούς αφού και αμυντικά δεν είναι soft όπως οι Αμερικανοί προκάτοχοί τους.

Τουλάχιστον στο ζωγραφιστό δείχνεις κάμποσα επίπεδα πάνω σε σχέση με πέρσι, ενώ σίγουρα ο Γκριγκόνις και ο Λι θα προσφέρουν περισσότερη ενέργεια συγκριτικά με Μέικον-Νέντοβιτς στο κυνηγητό των αντιπάλων!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News