Παναθηναϊκός: Ιβάν, what about... 4-3-3;

Παναθηναϊκός: Ιβάν, what about... 4-3-3;

Βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του «4-2-3-1», ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μπορούσε να σκεφτεί τη μετατροπή του συστήματος σε «4-3-3».

Ο Παναθηναϊκός εμφανίζει ιδιαίτερο πρόβλημα στο κέντρο με τους Ρούμπεν και Μαουρίσιο να μη δίνουν ταχύτητα στο παιχνίδι των «πρασίνων».

Μια προσέγγιση στο «4-3-3» με Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλο και Μαουρίσιο ή Λούντκβιστ, ίσως, να έδινε στο Τριφύλλι τη δυνατότητα να ελέγξει εκείνο το κέντρο, να «ανέβαζε» στο γήπεδο τις γραμμές της ομάδας και να ενθάρρυνε το επιθετικό, κυριαρχικό παιχνίδι με υψηλότερο πρέσινγκ από τους επιθετικούς.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υποστηρίξει σύστημα με δεκάρι. Ούτε με Λούντκβιστ, ούτε με Βιγιαφάνιες, ούτε με Βιτάλ δεν έβγαλε καθαρές ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός στα δύο ματς με ΠΑΣ Γιάννενα και Άρη.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δύσκολα θα αλλάξει το αγαπημένο του σύστημα, αλλά μήπως θα έπρεπε να σκεφτεί πιο σοβαρά να αλλάξει τη διάταξη της ομάδας;

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News