Παναθηναϊκός: Η σημασία των φιλικών - Αλύγιστο το Τριφύλλι

Παναθηναϊκός: Τα νέα στοιχεία που θέλει να δει ο Γιοβάνοβιτς στα φιλικά της Κύπρου

Ο Παναθηναϊκός διανύει τις τελευταίες του μέρες στην Κύπρο κάνοντας τη χειμερινή προετοιμασία του κι έπειτα θα επιστρέψει στην Αθήνα, για να αρχίσει τις επίσημες υποχρεώσεις του.

Ο Παναθηναϊκός στις 8 Δεκεμβρίου αναμένεται να επιστρέψει στη βάση του προκειμένου να μπει σιγά-σιγά η ομάδα σε ρυθμούς πρώτου επίσημου αγώνα μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πριν απ’ αυτό οι πράσινοι αναμένεται να δώσουν ακόμα ένα φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα (7/12).

Τα φιλικά παιχνίδια δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν τη μεγαλύτερη σημασία και σε δέκα μέρες από τώρα που ξεκινάει το Κύπελλο Ελλάδος οι πράσινοι αναμένεται, σύμφωνα και με τον προπονητή τους, να είναι έτοιμοι. Άλλωστε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Κύπρο έχει χρησιμοποιήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές έχοντας πάντα ως στόχο να δει σε τι κατάσταση είναι.

Ο Παναθηναϊκός γενικότερα έχει ανταποκριθεί πολύ καλά στα φιλικά που έχει δώσει έως τώρα. Με τη Χάποελ Μπερ Σεβά ήταν εξαιρετικός στη συνολική του διάρκεια και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1. Στο χθεσινό φιλικό με την Πάφο η ομάδα είχε δύο πρόσωπα. Ένα αρκετά κακό στο πρώτο μέρος κι ένα πολύ καλό στο δεύτερο μέρος. Οι πράσινοι στο δεύτερο 45λεπτο έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς και τελικά να μην ηττηθούν (2-2).

Τα φιλικά είναι δεδομένο πως γίνονται κυρίως για τους προπονητές. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντλεί τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία των παιχνιδιών αυτών, φιλτράρει τους παίκτες του κι έπειτα αποφασίζει για τα επίσημα ματς. Τι ακριβώς θα διορθώσει, τι θα κρατήσει ίδιο και ποιους θα χρησιμοποιήσει. Με λίγα λόγια τα αποτελέσματα αλλά και η επίδοση μιας ομάδας σ’ ένα φιλικό ματς δεν αποτελεί ασφαλές συμπέρασμα.

Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει ν’ αναιρέσουμε το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αρνείται να ηττηθεί και πως δείχνει να έχει τον τρόπο να προσαρμόσει τα δεδομένα στα μέτρα του και να πάρει αυτό που θέλει. Ακόμα κι όταν έχει φέρει τον εαυτό του σε δύσκολη θέση, έχει αποδείξει πως βρίσκει το μονοπάτι που θα τον οδηγήσει σε κάτι θετικό. Στοιχείο που έχει φέρει στην ομάδα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και που είναι πολύ σημαντικό για σύλλογο που κάνει πρωταθλητισμό!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News