Παναθηναϊκός: Η λύση στο... τέλος δε λέγεται τύχη αλλά ικανότητα

ΠΑΣ Γιάννενα - Παναθηναϊκός 0-1: Τα highlights από το διπλό του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει μετά από 18 αγωνιστικές να είναι στην κορυφή της Super League με συνολικά 45 και μάλιστα να έχει μια απόσταση τεσσάρων πόντων από τη δεύτερη ΑΕΚ. 

Η φετινή πορεία του Τριφυλλιού, η οποία πιστώνεται απόλυτα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή, καθώς όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα κανείς δεν περίμενε πως οι πράσινοι θα κάνουν πρωταθλητισμό και μάλιστα θα βρίσκονται στην πρώτη θέση.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει μια απόσταση τεσσάρων πόντων από τη δεύτερη ΑΕΚ και άλλων επτά από τον τρίτο Ολυμπιακό. Σίγουρα το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα, όμως στο στρατόπεδο του συλλόγου όλοι γνωρίζουν πως μπορούν να παλέψουν έως το τέλος και να κόψουν πρώτοι το νήμα.



Άλλωστε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δείξει πολύ θετικά στοιχεία σ’ αυτές τις 18 αγωνιστικές και το ντεφορμάρισμα ορισμένων παικτών είναι απόλυτα λογικό και θα περάσει. Το στοίχημα για τους πράσινους είναι να καταφέρουν να διατηρήσουν τη διαφορά στα επίπεδα που είναι μέχρι να βγουν ορισμένοι παίκτες από το ντεφορμάρισμά τους.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο πάντως που κρατάει πρώτο τον Παναθηναϊκό είναι το γεγονός πως βρίσκει πάντα τον τρόπο να πάρει τη νίκη ή έστω την ισοπαλία στα τελευταία λεπτά μιας αναμέτρησης. Οι κυπελλούχοι Ελλάδος δεν παρατούν ποτέ το ματς κι ακόμα όταν αυτό δεν τους πηγαίνει καλά, έχουν τον τρόπο να το παλέψουν και στο τέλος να βρουν το γκολ που θέλουν.

Χαρακτηριστικό είναι το στατιστικό που αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός έχει βρει τους δέκα από τους συνολικά 45 πόντους του από το 80′ και μετά. Με άλλα λόγια οι πράσινοι έχουν ποσοστό 22,2% επιτυχίας στα τελευταία δέκα λεπτά των αγώνων. Ένα κατόρθωμα, το οποίο είναι σπουδαίο κι άξιο αναφοράς.

Όταν, λοιπόν, οι πράσινοι καταφέρνουν και βρίσκουν τη λύση τόσες πολλές φορές στο τέλος ενός αγώνα, τότε δεν είναι τυχεροί αλλά ικανοί. Ο σοφός λαός αναφέρει πως σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση κι αυτό ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση των πρασίνων.



Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News