Παναθηναϊκός: Η κίνηση Αλαφούζου με Αϊτόρ, πώς «έπεσε» οικονομικά

Βαθμολογία Superleague: Ασταμάτητος και πρώτος ο Παναθηναϊκός!

Η υπόθεση του Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα μπορεί να είχε αίσιο τέλος και να μένουν μόνο τα τυπικά προκειμένου ν’ ολοκληρωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του, ωστόσο για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε πρώτα να περάσουν οι δύο πλευρές από πολλά στάδια.

Μπορεί οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Ρουμπέν Πέρεθ να ανανέωσαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όμως η περίπτωση του Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα δεν ήταν τόσο εύκολη. Για την ακρίβεια ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση που κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στο τέλος της ημέρας τα κατάφερε, καθώς ο Ισπανός εξτρέμ ανανέωσε.

Αρχικά οι πράσινοι είχαν δείξει από την πρώτη στιγμή στον ποδοσφαιριστή πόσο τον υπολογίζουν. Η πρόθεση του Τριφυλλιού ήταν να ανανεώσει τον Ίβηρα πριν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και μετά τον τραυματισμό του. Το μόνο και βασικό θέμα στην έκβαση των απαιτήσεων ήταν το οικονομικό, καθώς ο Αϊτόρ έως τον τραυτισμό του βρισκόταν συνεχώς σε ανοδική πορεία.

Στις πρώτες συζητήσεις των δύο πλευρών, η μεριά του ποδοσφαιριστή ζητούσε πράγματα, τα οποία ο Παναθηναϊκός ήταν αδύνατον να καλύψει. Μάλιστα δεν ήταν και λίγες οι φορές που το αδιέξοδο στις συζητήσεις, οδήγησε τις συνομιλίες στο να… παγώσουν προσωρινά! Παρ’ όλα αυτά με το πέρας του χρόνου και μέσω των συζητήσεων οι δύο πλευρές έκαναν αμοιβαίες υποχωρήσεις και τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή.

Το στοιχείο όμως που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης ήταν το προσωπικό τηλεφώνημα του Γιάννη Αλαφούζου στον Αϊτόρ. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δε συνηθίζει να κάνει τέτοιες ενέργειες, όμως για την περίπτωση του Ισπανού αποφάσισε να βγει μπροστά.

Οι δύο άντρες είχαν μια συνομιλία κατά την οποία ο Αϊτόρ πείστηκε ακόμα περισσότερο για το πόσο σημαντικός είναι για το σύλλογο. Μια κίνηση που ήταν ακόμα πιο σημαντική και από τις ίδιες τις απολαβές του παίκτη. Έτσι, τα πάντα μπήκαν στην τελική ευθεία με τον Ισπανό να συμφωνεί προφορικά σε συμβόλαιο 2+1 ετών με συνολικές απολαβές που θα φτάνουν, δίχως τα bonus, τις 750 χιλιάδες ευρώ.

Τέλος, το μόνο που μένει να τακτοποιηθεί είναι η προμήθεια του ατζέντη του, Άλμπερτ Μποτίνες, ο οποίος ήταν πριν λίγες μέρες στη χώρα μας, προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία η ανανέωση, ενώ στην Αθήνα αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα κι ο Αϊτόρ προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις της επέκτασης συνεργασίας των δύο πλευρών.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News