Παναθηναϊκός: Η χρονιά του Χουάνκαρ!

Παναθηναϊκός: Η χρονιά του Χουάνκαρ!

Καλό βαθμό πήρε ο Χουάνκαρ στον αγώνα με τη Λαμία, γενικώς ο Ισπανός έχει ξεχωρίσει στην προετοιμασία και δείχνει πως φέτος θα είναι η χρονιά του.

Ο έμπειρος μπακ “τρέχει” τη μπάλα κι είναι σβέλτος. Έχει δυνατά πόδια και φτάνει με μεγάλη συχνότητα στο ύψος της αντίπαλης περιοχής.

Η θέση όμως έχει μια ποικιλομορφία, δεν μπορείς να αξιολογείς έναν πλάγιο αμυντικό μόνο από τις επιθετικές του επιδόσεις, χρειάζεται να τον κρίνεις στο πως λειτουργεί όταν πιέζεται στην προσπάθεια να κερδίσει μέτρα, πως λειτουργεί όταν έχει απέναντι του βαρβάτο εξτρέμ.

Αν είναι καλός στο προσωπικό μαρκάρισμα, αν ξέρει πώς να δίνει βοήθειες στα στόπερ, αν γνωρίζει πώς να λειτουργεί τακτικά όταν η μπάλα βρίσκεται σε άλλο χώρο κι άλλα πολλά.

Ο Ισπανός αν έχει μπροστά του τον Βιτάλ ή τον Χατζηγιοβάνη που θα προσελκύσουν μεγάλη προσοχή από τις αντίπαλες άμυνες θα πάει καλά αφού ξέρει μπάλα, μπορεί να χωθεί στα κενά μέτρα, έχει πνευμόνια, μπορεί να σεντράρει, να σουτάρει και να απειλήσει.

Θα τον δούμε πως θα τα πάει και σε πιο σύνθετους ρόλους, όταν αμυντικά θα πρέπει να παίξει στο ένας με ένας με κάποιο αντίπαλο εξτρέμ που θα τον πιέσει στην δική του κατοχή.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News