Παναθηναϊκός: Γκριγκόνις, Πονίτκα και μεταγραφή στο «4»

Παναθηναϊκός: Γκριγκόνις, Πονίτκα και μεταγραφή στο «4»

Παναθηναϊκός: Φυσιολογικά τα σκαμπανεβάσματα, λογικό το …κρύο-ζέστη μέχρι η ομάδα να περάσει στο σήμα κατατεθέν της εποχής Ράντονιτς και τη μετατροπή της από μια ομάδα σολιστών (Νέντοβιτς-Μέικον πέρσι) σε σύνολο που θα επιβάλλεται μέσω άμυνας.

Το τριφύλλι περνά σε νέα εποχή αφήνοντας πίσω την υπερβολική εξάρτηση από τις μονάδες του, ακολουθώντας τη σύγχρονη τάση της ταχύτητας και των καλύψεων χώρων.

Αυτή η compact έκδοση των πρασίνων θα σφραγιστεί με το που προστεθούν μεγέθη στις θέσεις 2,3,4 όπου αναμένονται Γκριγκόνις, Πονίτκα και ο άγνωστος Χ που ψάχνεται για να γίνει παρτενέρ του Ντέρικ Ουίλιαμς.

Ειδικά ο Λιθουανός και ο Πολωνός θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στα πλάνα του κόουτς. Το σχέδιο θέλει να περιορίζεται ο αντίπαλος σε max 70 πόντους κάτι που υποστηριζόμενο από …μακριά γκαρντ/φόργουορντ θα δίνουν στο κλαμπ δυνατότητα να αμυνθεί σε κάθε σημείο του παρκέ, σφίγγοντας τον κλοιό για τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο.

Αλλιώς να το κάνεις αυτό με τους έμπειρους άσους σου κι αλλιώς με τον ψαρωμένο π.χ Γιώργο Καλαϊτζάκη που ακόμα μαθαίνει πως να βάζει το κορμί του για να μην του παίρνει πλεονέκτημα ο αντίπαλος.

Οι παραπάνω έμπειροι αθλητές έρχονται να μεγαλώσουν τη γκάμα επιλογών του κόουτς σε δύσκολες καταστάσεις με την ικανότητα να αμυνθούν κι έξω από τη ζώνη ασφαλείας τους.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News