Παναθηναϊκός: Γιόβιτς αντί Εβανς-Οκάρο - Εύκολο ή δύσκολο;

Πιθανή η «πρόβα τζενεράλε» για Γιόβιτς πριν τον Ολυμπιακό

Μπορεί να διατηρηθεί στο ρόστερ του Εξάστερου ο Στέφαν Γιόβιτς και να… φάει τη θέση ενός εκ των Εβανς-Οκάρο; Σαφώς δεν θα τιθόταν καν το ερώτημα αν ο Σέρβος ήταν υγιής.

Κυκλοφορεί χρόνια ανάμεσά μας, δεν είναι χθεσινός, ξέρουμε καλά τι μπορεί να προσφέρει άμα πατά γερά στο παρκέ.

Στις σεζόν του στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας ο Στέφαν λειτούργησε κυρίως ως εργαλείο που έφτιαχνε το πλαίσιο για τους σκόρερς χωρίς να διστάζει να παίρνει κι εκείνος προσπάθειες.

Ειδικά στον Ερυθρό Αστέρα υπήρξαν παιχνίδια που ο αθλητής χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία ως spot shooter, με το τρίποντο να είναι σήμα-κατατεθέν του.

Ο Γιόβιτς έκανε όνομα στο Βελιγράδι όταν σε καταστάσεις close out επίθεσης προτιμούσε να κατευθυνθεί τους συμπαίκτες του θυμίζοντας στρατηγό.

Δεν υπήρξε ποτέ σεσημασμένος εκτελεστής αλλά λόγω αντίληψης μπορούσε να ξεχωρίσει τις καλές καταστάσεις ώστε να προχωρήσει προς τα μέσα ή να μπουμπουνίσει από την περιφέρεια.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με αθλητή ο οποίος δεν έχει κύριο γνώρισμα του επιθετικού του παιχνιδιού το σκορ, αλλά μπορεί να υποστηρίξει σωστά μια επίθεση με το εξαιρετικό shot selection του και το γεγονός ότι παίζει πραγματικά low mistake basketball.

Δε πουλά μπάλες, προσέχει τις μεταβιβάσεις του, δε προβαίνει σε υπερβολές, σκανάρει το παρκέ, βρίσκει τον ελεύθερο συμπαίκτη με επιτυχία. Προφανώς αν δεν είχε ιστορικό τραυματισμών το κασέ του θα ήταν τέτοιο που για τον σημερινό Παναθηναϊκό θα ήταν απλησίαστος.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News