Παναθηναϊκός: «Φορτσάρει» για γκαρντ - Ο NBAer που παίζει δυνατά

Παναθηναϊκός: «Φορτσάρει» για γκαρντ - Ο NBAer που παίζει δυνατά

Ο Ντέρικ Ουόλτον Τζούνιορ, που στο παρελθόν πέρασε από τη Ζαλγκίρις, την Άλμπα και τη Βιλερμπάν είναι μία από τις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει το τεχνικό επιτελείο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» προχώρησαν σε σαρωτικές αλλαγές σε διοικητικό και προπονητικό επίπεδο πριν από μία εβδομάδα και με τον Αργύρη Πεδουλάκη να είναι το… απόλυτο αφεντικό πια σε ό,τι αφορά το ρόστερ τους ψάχνουν την αγορά, για να ενισχυθούν ενόψει των τελικών της Stoiximan.gr Basket League.

Στο ΟΑΚΑ ο Γιώργος Βόβορας μαζί με το επιτελείο του αναζητούν τον πλέι μέικερ που θα βοηθήσει την ομάδα στην τελική ευθεία της σεζόν, γνωρίζοντας πως η αγορά είναι «κλειστή» και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Άλλωστε, οι διαθέσιμες λύσεις σε αυτό το σημείο της σεζόν δεν είναι πολλές.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουν περιπτώσεις, λοιπόν, που έχουν εντοπίσει στον Παναθηναϊκό ακούει στο όνομα του Ντέρικ Ουόλτον Τζούνιορ, ενός «καθαρού» πόιντ γκαρντ, που διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία από το πέρασμά του στη Ζαλγκίρις (2018-2019), την Άλμπα Βερολίνου (2019) και τη Βιλερμπάν (2020-2021).

Ο Αμερικανός άσος έχει θητεία και στο ΝΒΑ (Χιτ, Κλίπερς, Πίστονς) και τη φετινή σεζόν έκανε τρεις συμμετοχές με την ομάδα του Ντιτρόιτ (6,3 πόντοι, 3,3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2,3 κλεψίματα ανά παιχνίδι). Θα πρέπει να τονίσουμε πως στο πιο πρόσφατο ευρωπαϊκό πέρασμά του είχε 6,1 πόντους και 2,3 ασίστ κατά μέσο όρο σε 8 συμμετοχές με τη Βιλερμπάν τη σεζόν 2020-2021.

Ωστόσο, τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του τις έκανε στην G-League, φτάνοντας μέχρι και σε triple double. Για την ακρίβεια, στη θυγατρική λίγκα του «μαγικού κόσμου» μέτρησε 16,8 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 9,5 ασίστ με τους Motor City Cruise.

Η υπόθεσή του δεν βρίσκεται ακόμα σε προχωρημένο στάδιο, ωστόσο με τα «στενά» δεδομένα της αγοράς ο παίκτης έχει ξεχωρίσει στις «πράσινες» λίστες και αρέσει στον Παναθηναϊκό, καθώς πρόκειται για έναν πλέι μέικερ που μπορεί να οργανώσει κατάλληλα την ομάδα του και γνωρίζει τα δεδομένα της ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News