Παναθηναϊκός - Φενέρ 91-87: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός - Φενέρ 91-87: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης βαθμολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Φενέρ.

Ο Δημήτρης Πρίφτης καλούταν να βρει αντίδοτο στις δύο πικρές νύχτες του Μονάχου και της Θεσσαλονίκης και να αντισταθεί στην πίεση που δημιουργήθηκε πρόωρα στην ομάδα, αμέσως μετά την κατάκτηση του εγχώριου Σούπερ Καπ.

Με σύμμαχο τον κόσμο του ο Παναθηναϊκός ανά διαστήματα, έβγαλε… αντίδραση και παρά το γεγονός πως ήταν μετρίως μέτριος στο πρώτο ημίχρονο, έμεινε κοντά στο σκορ (45-46) απέναντι στους Τούρκους.

Δημήτρης Πρίφτης (7/10): Ο Έλληνας προπονητής εμπιστεύτηκε στο ξεκίνημα τον Φλόιντ, πιθανώς όχι και την καλύτερη λύση απέναντι στην ανταγωνιστική frontline της ομάδας του Τζόρτζεβιτς. Δικαιώθηκε για τα συνεχόμενα περάσματα του Μαντζούκα στην αναμέτρηση και του «κοψίματος» του Καββαδά.

Ο νεαρός έδωσε μερικές «απαντήσεις» στο κορυφαίο επίπεδο και αποκόμισε σημαντική εμπειρία, που θα τον συνοδεύσει στα επόμενα ματς. Στον τομέα της δημιουργίας το Τριφύλλι παρουσιάστηκε βελτιωμένο, εν αντιθέσει, με το μακρινό σουτ που οι «πράσινοι» σχεδόν τα… θαλάσσωσαν (6/28, 21,4%).

Κέντρικ Πέρι (6/10): Θετική εμφάνιση από τον Αμερικανό. Θα μπορούσε να είχε βάλει περισσότερο το λιθαράκι του στις ασίστ, αλλά σε γενικές γραμμές βοήθησε στην επίθεση με 9 πόντους.

Ντάριλ Μέικον (8/10): Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μέικον, ο οποίος ένιωσε το ΟΑΚΑ για πρώτη φορά από την άλλη του πλευρά σε επίσημο ματς και τα πήγε περίφημα. Έδωσε σε κρίσιμες στιγμές σημαντικά καλάθια για τον «Εξάστερο» και ολοκλήρωσε το ματς με 13 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Μάλιστα, πήρε το κρίσιμο αντι αθλητικό από τον Γκούντουριτς, που έφερε και τη νίκη.

Γιώργος Παπαγιάννης (3/10): Σε κακό βράδυ ο Έλληνας σέντερ, ο οποίος δεν βρήκε ρυθμό σε καμία πλευρά του παρκέ. Ολοκλήρωσε το ματς με 2 πόντους και 1 ριμπάουντ.

https://newspao.gr/toyrkofagos-panathinaikos-fonaxe-edo-einai-oaka/

Λευτέρης Μποχωρίδης (-): DNP

Ιωάννης Παπαπέτρου (8/10): Σε καλή κατάσταση ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κράτησε σε δύσκολα διαστήματα την ομάδα του εντός της διεκδίκησης της νίκης στο πρώτο ημίχρονο. Είχε ένα θεαματικό buzzer beater στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ενώ είχε 1/5 τρίποντα. Ολοκλήρωσε με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Λεωνίδας Κασελάκης (3/10): Αγωνίστηκε για 5 λεπτά και δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στην ομάδα του.

Οκάρο Ουάιτ (7,5/10): Ήταν ο πιο αξιόπιστος από τους ψηλούς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Έπαιξε στα όρια του double double με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ και αυτή η εμφάνιση θα του δώσει φτερά στα πόδια ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Τζεχάιβ Φλόιντ (5/10): Φιλότιμη προσπάθεια από τον Αμερικανό σέντερ. Παρουσίασε μερικές αδυναμίες, αλλά συνεισέφερε με ό,τι είχε στην αμυντική κάλυψη κάτω από το καλάθι. Τέλειωσε το ματς με 8 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Νεμάνια Νέντοβιτς (8,5/10): Ο πραγματικός «Νεμάνιακ» παρουσιάστηκε το β ημίχρονο και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μια απίθανη ανατροπή. Ο Σέρβος γκαρντ είναι λεφτά… στην τράπεζα, το απέδειξε για ακόμη μια φορά με 20 πόντους και 3 ασίστ.

Τζέρεμι Έβανς (6/10): Κι αυτός με τη σειρά του, έδωσε λύσεις στο ριμπάουντ (4), ενώ πέτυχε και επτά πόντους στην επίθεση.

Λευτέρης Μαντζούκας (6/10): Στα… ευχάριστα ο μικρός, που έχει κατακτήσει τις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού. Προσέφερε τρία ριμπάουντ στην ομάδα του σε 4 λεπτά συμμετοχής.

Χάουαρντ Σαντ Ρος (5/10): Σε μέτριο βράδυ ο Κουβανός με 6 πόντους και 1 ασίστ. Είχε δυναμικό ξεκίνημα, αλλά στην πορεία «έπεσε» αισθητά. Πρέπει να του δοθεί ένας πιο καθαρός ρόλος στην ομάδα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News