Παναθηναϊκός: Εξοργιστική εικόνα παικτών που «τρέμουν»!

Πρόκληση Αστέρα προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού: «Θα σας γαμ... στη Λεωφόρο»

Έχασες μεγάλη ευκαιρία στην Τρίπολη να μπεις με το δεξί στη διοργάνωση, ήταν εξοργιστική η εικόνα των παικτών να τρέμουν μετά το 0-2 (!!!) όντας πίσω από τη μπάλα δίχως τόλμη να την κουβαλήσουν πάνω από τη σέντρα, στήνοντας συνεργασίες που θα ροκάνιζαν το χρόνο και θα σε έστελναν ήρεμο πίσω στη βάση σου.

Το πρώτο πράγμα –στον ορίζοντα των προσεχών εβδομάδων- πάνω στο οποίο θα πρέπει να δουλέψει ο προπονητής είναι η σκέψη, κομμάτι στο οποίο το τριφύλλι βρίσκεται σε νηπιακό (εν συγκρίσει με τον ανταγωνισμό) επίπεδο. Θα πρέπει να βάλει τους παίκτες του να σκεφτούν μέσα στο γήπεδο, τους λόγους που κάνουν το κάθε τι, ώστε σταδιακά το παιχνίδι της ομάδας να αρχίσει να αποκτά κατεύθυνση.

Πρέπει ο κόουτς να κάνει επανάληψη στους ποδοσφαιριστές τα μαθήματα του Ιανουαρίου του 2021, να στραφεί 100% προς το μυαλό τους για να τους εμφυτεύσει αμυντική συνείδηση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Ο πολύπειρος Λάζλο γνωρίζει ότι δουλεύοντας εντατικά στο ξεκίνημα των πλέι-οφ σε βασικούς τομείς όπως η άμυνα και οι συνεργασίες, η ομάδα θα μπορέσει να φανεί ανταγωνιστική ακόμα και απέναντι σε αντιπάλους με μεγαλύτερο μπάτζετ, μια χαρά τα κατάφεραν απέναντι σε αιώνιο, ΠΑΟΚ, γιατί όχι και τώρα; Είναι αυτονόητο ότι όλο αυτό θα χρειαστεί υπομονή, άντε να τη βρεις όμως σε ένα κλαμπ διαλυμένο από την εσωστρέφεια δεκαετιών.

Η μετάβαση, πάντως, από το …ανέμελο ποδόσφαιρο που έπαιζαν οι παίκτες επί Γιώργου Δώνη σε αυτό της υπομονής και καθαρής σκέψης μπορεί να είναι επίπονη σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο αλλά στο βάθους του τούνελ ελπίζουμε να υπάρξει φως!

Το αναφέρουμε επειδή εδώ και λίγες ώρες ο οργανισμός έπεσε ξανά με τα μούτρα στη μαυρίλα λόγω της απίστευτης ισοφάρισης της Τρίπολης.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News