Παναθηναϊκός: Εξάδα με... πνεύμα και άμυνα Γιοβάνοβιτς

Γιοβάνοβιτς: «Είμαι ικανοποιημένος, αλλά...» - Οι ατάκες μετά το φιλικό

Credit στον προπονητή που την Κυριακή είχε διαβάσει καλά το ματς. Παρουσίασε αυτό που είχε σχεδιάσει μέρες στο Κορωπί ώστε να αναχαιτίσει τη κυκλοφορία της μπάλας και τη ροή στην επίθεση των αντιπάλων, εξωθώντας τους σε παιχνίδι προσωπικής φάσης.

Οι παγίδες από Τσέριν, Κουρμπέλη στο κέντρο, οι βοήθειες από Κώτσιρα, Γκάνεα, η μεγιστοποίηση του κέρδους από τον «τζόγο» χρησιμοποίησης Πούγγουρα-Σάρλια με βάση την αμφίβολη αποτελεσματικότητα τους απέναντι σε Αραούχο, Γκαρσία, Φαν Φέερτ ήταν ότι καλύτερο είδαμε φέτος.

Είδαμε «άμυνα Γιοβάνοβιτς», με τον Σέρβο να παίρνει άριστα σε κάθε ντέρμπι που έχει παρατάξει …μισερές οπισθοφυλακές ένεκα απουσιών και προβλημάτων. Το είδαμε πέρσι σε Καραϊσκάκη, Χαριλάου που δεν δέχθηκες φάση κι ας είχες κατεβάσει τα…τρίτα!

Ο τρόπος που δρούσε ο Τσέριν ως έξτρα παίκτης στην αναχαίτιση του κάθετου παιχνιδιού των αντιπάλων ήταν υποδειγματικός.

Αυτός ήταν ένας λόγος που η ομάδα κατάφερε να έχει σχεδόν άριστο αμυντικό αποτέλεσμα συν φυσικά το γεγονός ότι οι πράσινοι έχουν πιο ικανά παιδιά σε επίπεδο προσωπικής φάσης.

Το καλύτερο όμως από το ντέρμπι ήταν πως η ομάδα είχε «πνεύμα» που αποδείχθηκε ότι ήταν δύσκολο να υποταχθεί.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News