Παναθηναϊκός: Έτσι παίρνει την πρόκριση το Τριφύλλι στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Παναθηναϊκός: Έτσι παίρνει την πρόκριση το Τριφύλλι στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Μια δύσκολη, αλλά όχι μη αναστρέψιμη κατάσταση καλείται να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στον πρώτο αγώνα στην Τούμπα με σκορ 2-0 τον Παναθηναϊκό και είναι το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Τι χρειάζεται το Τριφύλλι για να βρεθεί στην ημιτελική φάση του φετινού Κυπέλλου;

Επειδή δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να γνωρίζει τη διαδικασία, το newspao.gr εξηγεί αναλυτικά:

Από τη φετινή σεζόν ΔΕΝ μετράει το εκτός έδρας γκολ. Βέβαια, αυτό θα είχε τη σημασία του περισσότερο, αν το Τριφύλλι είχε σκοράρει τουλάχιστον ένα τέρμα στην Τούμπα.




Πάντως, αν ο ΠΑΟΚ σκοράρει στη Λεωφόρο την Πέμπτη (26/1), τότε, αυτόματα δεν θα υπάρξει «Game Over», μιας και στους πράσινους θα αρκούν τρία τέρματα για παράταση (με τον παλιό κανόνα θα περνούσαν οι «ασπρόμαυροι».

Πάμε στα σκορ. Ο Παναθηναϊκός με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ήττα, ισοπαλία ή νίκη με διαφορά ενός τέρματος (1-0, 2-1, 3-2 κ.ο.κ) μένει εκτός ημιτελικής φάσης. Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει με δύο γκολ διαφορά, τότε, το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση (2-0, 3-1, 4-2 κ.ο.κ). Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει με τρία γκολ διαφορά (3-0, 4-1, 5-2 κ.ο.κ), αφήνει εκτός τον ΠΑΟΚ.

Αν στη συμπλήρωση των 120 λεπτών, υπάρξει ίσος αριθμός τερμάτων στη σούμα μεταξύ των δύο ομάδων (2-2, 3-3, 4-4 κ.ο.κ) στους δύο αγώνες σε Τούμπα και Λεωφόρο, τότε, το παιχνίδι θα οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο ψυχραιμότερος, αλλά και ο πιο ικανός στα… πέντε χτυπήματα θα πάρει την πρόκριση!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News