Παναθηναϊκός: Έτσι κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα

Χάθηκε η μπάλα, χάθηκε και το γκολ στην Λεωφόρο! (vid)

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τα μέσα Δεκέμβρη όταν στην επιστροφή του στη Λεωφόρο έπειτα από 2,5 χρόνια ο Παναθηναϊκός λύγισε τον ΠΑΣ με 2-0.

Ήταν η πρώτη φορά φέτος που η ομάδα έφερε τρία διαδοχικά θετικά αποτελέσματα. Παρότι οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα, ο Διούδης κι η αναποτελεσματικότητά τους δεν τους βοήθησαν, όπως και ο άθλιος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου που όσο περνούσαν τα λεπτά και κυρίως κατά μήκος της πλευράς που βρίσκονταν οι πάγκοι, γινόταν όλο και πιο κακός, με τους παίκτες αρκετές φορές να γλιστρούν ή να φοβούνται τα πατήματά τους.

Ο Λάζλο Μπόλονι στο δεύτερο μέρος αφού είδε τους φιλοξενούμενους να πιέζουν πολύ τα στόπερ του άλλαξε την διάταξη για να δώσει μεγαλύτερο πλάτος και η μπάλα να φεύγει πιο εύκολα από τα καρέ του.

Το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1, με τον Αλεξανδρόπουλο να φεύγει εκτός ματς και τον Αϊτόρ να παίζει δεξιά, με Βιγιαγάφάνιες και Χατζηγιοβάνη κοντά του και πίσω του Κουρμπέλη και Μαουρίσιο.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίζει πιο οργανωμένα με τον Βιγιαφάνιες να κρατάει περισσότερο τη θέση του από τη στιγμή που υπήρχαν πλέον δυο καθαροί εξτρέμ γύρω του και τον Αίτόρ να προσφέρει πνοή, βάζοντας ένα όμορφο γκολ, πιέζοντας περισσότερο τα άκρα της άμυνας του ΠΑΣ που είχαν πρόβλημα στην προσπάθειά τους ν’ αντιμετωπίσουν Ζαγαρίτη, Χατζηγιοβάνη και στο δεύτερο ημίχρονο τον Αϊτόρ που με την είσοδό του πρόσφερε φρεσκάδα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News