Παναθηναϊκός, η επιλογή του Ζιλμπέρτο

Παναθηναϊκός, η επιλογή του Ζιλμπέρτο

Ο κύριος ενδοιασμός του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο να αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν η επικείμενη εμπλοκή του στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο.

Ο άλλοτε αρχηγός της “σελεσάο” είναι ιδρυτικό μέλος της Bom Senso, μίας κίνηση Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών (παλαίμαχων και ενεργών) οι οποίοι το καλοκαίρι του 2014 ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την επίτευξη αλλαγών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας. Η Bom Senso έγινε δεκτή στο διάλογο με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις ομάδες, αλλά και το υπουργείο Αθλητισμού.

[ads2]

Η αποδοχή της Bom Senso σχετιζόταν με την υποστήριξη που είχε ευθύς εξαρχής από την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ. Δεν είναι τυχαίο ότι μικρό χρονικό διάστημα μετά την ίδρυση της, μία επιτροπή της κίνησης (συμπεριλαμβανομένου του Ζιλμπέρτο) επισκέφτηκε την Ρούσεφ στο προεδρικό μέγαρο και εξέθεσε τις προτάσεις της, με τις οποίες η επικεφαλής του κράτους συμφώνησε.

Το υπουργείο Αθλητισμού της Βραζιλίας επιχείρησε να εισάγει αλλαγές στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και εξήγγειλε τη δημιουργία μιας επιτροπής, που θα αποφάσιζε τις αλλαγές στους κανονισμούς. Εκ μέρους της Bom Senso, προτάθηκε η συμμετοχή του Ζιλμπέρτο, μαζί με στελέχη της ΠΟ, του υπουργείου και εκπροσώπους των ομάδων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News