Παναθηναϊκός: Ενδεκαδάτος ή μη, μπορεί να βελτιώσει το Τριφύλλι!

Παναθηναϊκός: Ενδεκαδάτος ή μη, μπορεί να βελτιώσει το Τριφύλλι!

Δεύτερος σκόρερ της ομάδας ο Μαουρίσιο με τρία γκολ κι ας μην παίζει συχνά. Ο Βραζιλιάνος πάει καρφί για τα 34 κεράκια στην τούρτα, δεν είναι πια έφηβος.

Είναι όμως ένας κεντρικός μέσος που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, στον κατάλληλο σχηματισμό, με τους κατάλληλους παρτενέρ στα χαφ και στο κατάλληλο τέμπο, μπορεί να βελτιώσει αισθητά τον Παναθηναϊκό σε όλους τους τομείς.

Ο νοτιοαμερικάνος της μπάλας της μιλάει, το διαπιστώσαμε αυτό όταν τον βλέπαμε ως αντίπαλο, παίζοντας για τον ΠΑΟΚ. Είναι παίκτης που βολεύεται να παίζει με τριάδα στα χαφ, έχοντας δίπλα του δύο κεντρικούς μέσους να κάνουν την βρόμικη δουλειά.

Δεν πατάει πια σε πολλά σημεία του γηπέδου, ούτε το κάνει με μεγάλη ένταση. Τα χτυπήματα του όμως και οι επαφές του με την μπάλα είναι μαεστρικές, είναι χαφ που ξέρει να ορίζει το τέμπο και να φροντίζει να πηγαίνει η μπάλα εκεί που πρέπει, όπως πρέπει, ειδικά απέναντι σε αντιπάλους που κλείνονται και παίζουν πίσω από την μπάλα.

Θα αποφύγει το up tempo παιχνίδι, είναι έξυπνος ώστε να δημιουργεί τον ρυθμό που τον βολεύει, θα δυσκολευτεί στο αμυντικό τρανζίσιον σε σύστημα με δύο χαφ, αλλά με την προσωπικότητα του ξέρει να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News