Παναθηναϊκός ενδεκάδα: Σάντσες, σε μια ακόμα ειδική αποστολή

Ο πιο «καθαρός»: Μόλις 1+...1 κάρτες όλη τη σεζόν ο Σάντσες!

Παναθηναϊκός: Δύσκολα θα είναι έτοιμος για το ματς της Τούμπας ο Γιάννης Κώτσιρας οπότε είναι παραπάνω από βέβαιο ότι στη θέση του θα δούμε τον Φακούντο Σάντσες.

Ο Αργεντινός είναι από εκείνους που αρέσουν στον προπονητή, παίκτης ρόλων που θα δώσει πάντα όλο του το είναι όταν κληθεί να βοηθήσει και δεν θα γκρινιάξει ποτέ όσο κι αν αγωνιστεί, καλύπτοντας μάλιστα πολλές θέσεις στο τερέν.

Αυτός ήταν ο λόγος που ο Ιβάν ζήτησε το καλοκαίρι να του ανανεωθεί το συμβόλαιο με τον νοτιοαμερικάνο να παίζει πέρσι στα δύο άκρα της άμυνας, αμυντικό χαφ μέχρι και στόπερ!

Στα δύο και κάτι χρόνια που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό (σχεδόν) ποτέ δεν λογιζόταν ως επιλογή πρώτης γραμμής.

Ο περασμένος Γενάρης τον σημάδεψε δύο φορές. Την πρώτη (9/1), όταν ως αριστερός μπακ (στη θέση του τραυματία τότε Χουάνκαρ) είδε τον Ολλανδό διαιτητή Χίγκλερ να τον αποβάλλει άνευ λόγου κι αιτίας στο 44ο λεπτό του αγώνα με το Βόλο, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός είχε κυριαρχήσει στο γήπεδο.

Αποβολή που προκάλεσε την αγωνιστική κατάρρευση των πράσινων στο δεύτερο ημίχρονο (ήττα με 3-1).

Είκοσι μέρες μετά (29/1) ήταν μοιραίος στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, υποπίπτοντας σε ένα χαζό πέναλτι στο 82’ πάνω στον Ριέρα, με αποτέλεσμα την ήττα με 1-0. Εκεί ακριβώς φάνηκε η δύναμη του χαρακτήρα του.

Καθάρισε το μυαλό του, δεν άφησε την γκαντεμιά να τον πάρει από κάτω και στη συνέχεια (απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς), γύρισε το διακόπτη και ήταν ένας απ’ τους πιο σταθερούς παίκτες του Παναθηναϊκού στην πορεία… επιστροφής προς τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News