Παναθηναϊκός: Ελεύθερα 8άρια και εξτρέμ ενόψει Ιανουαρίου! (vids)

Παναθηναϊκός: Ελεύθερα 8άρια και εξτρέμ ενόψει Ιανουαρίου! (vids)

Ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως να εντάξει στο δυναμικό του ένα οκτάρι ή κάποιον ακραίο επιθετικό τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και το newspao.gr σας παρουσιάζει ορισμένες «καυτές» περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν μείνει χωρίς ομάδα.

Μπορεί να ολοκληρώθηκε σαν… χθες η θερινή μεταγραφική περίοδος με τον καλύτερο τρόπο και την έλευση του Σεμπάστιαν Παλάσιος, ωστόσο, ο Ιανουάριος δεν βρίσκεται πολύ μακριά για περαιτέρω ενίσχυση στο Τριφύλλι.

Για αυτόν τον λόγο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του κοιτούν πάντοτε, την αγορά, μήπως και προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση ή διαφοροποιηθούν τα δεδομένα σε μερικές άλλες.

Θέμα στο «8»

Αν αποδεσμευτεί από το σύλλογο ο Αγιούμπ τον ερχόμενο Ιανουάριο, τότε, θα συγκεντρωθούν βάσιμες πιθανότητες απόκτησης ενός 8αριού, δεδομένου ότι δεν υπολογίζεται και ο Μπουζούκης σε μεγάλο βαθμό στο πλάνο του πράσινου τεχνικού.

Στην αγορά «παίζουν» μερικά καυτά ονόματα, μεταξύ αυτών και ο Τζακ Γουίλσιρ, γνωστός κυρίως από τη θητεία του στην Άρσεναλ. Ο 29χρονος δεν βρίσκει σταθερή ομάδα στην Αγγλία, τελευταία αγωνίστηκε στην Μπόρνμουθ και φαίνεται πως δεν τον χωράνε πλέον τα… σαλόνια του Νησιού. Η αξία του ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

«Αλμυρός» μεν, αλλά αξιόπιστος φαντάζει ο Κλέμεντ Γκρενιέ. Μετά από μια τριετία στη Ρεν ο Γάλλος μέσος έχει μείνει «άστεγος» ποδοσφαιρικά και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Το Transfermarkt τον κοστολογεί στα 4 εκατ. ευρώ.

Πιο προσιτός είναι ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ, ο οποίος είχε «συνδεθεί» και με τον Ολυμπιακό τους περασμένους μήνες. Δεν στέριωσε στην Τότεναμ, τελευταία έπαιξε στη Σάλκε αλλά δεν δέχθηκε να παίξει στη β’ κατηγορία της Γερμανίας. Θα μπορούσε να γίνει κάποια κίνηση, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι 26 ετών και μένει μακριά από τη δράση.

Θέμα Εξτρέμ:

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μπόλικες λύσεις για το άκρο της επίθεσης, ωστόσο, από ότι φαίνεται από τα πεπραγμένα, θα πρέπει άμεσα να αποκτηθεί άλλος ένας εξτρέμ, κάτι το οποίο έχει επισημάνει και ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς.

Τη δεδομένη στιγμή, το Τριφύλλι έχει ως πρώτα του «όπλα» στα άκρα της επίθεσης τους Παλάσιος και Χατζηγιοβάνη με τον Αϊτόρ ως εναλλακτική λύση, που δεν… πείθει μέχρι στιγμής. Ενγκμπακοτό και Μπεκ δεν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή τους και κατά τα φαινόμενα, θα αποχωρήσουν τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους.

Ο Σέρβος προπονητής μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσαρμόσει μεν το πλάνο του με την τοποθέτηση ενός εκ των Καρλίτος, Ιωαννίδη και Βιτάλ στα άκρα (ή και Βιγιαφάνιες θα μπορούσε), ωστόσο, κρίνεται απαραίτητη η προσθήκη ενός κλασσικού… μπουκαδόρου.

Θα μπορούσε να ζευγαρώσει το στοιχείο από την Αργεντινή με τον Παλάσιος ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Ντιέγκο Περότι. Είναι γνωστός από τη Ρόμα, μετακόμισε πέρσι στη Φενέρ, αλλά δεν μακροημέρευσε και σήμερα ψάχνει ομάδα. Το market value δεν απαγορεύει πιθανή επαφή με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, καθώς κυμαίνεται στο 1,8 εκατ. ευρώ.


Γνωστή είναι η περίπτωση του Άνχελ Ρομέρο, ο οποίος προτάθηκε, μάλιστα, στον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι. Μπορεί να «τρομάζουν» τα 6 εκατ. ευρώ που έχει ως χρηματική αξία, αλλά όσο περνάει ο καιρός και δεν βρίσκεται ομάδα να τον αποκτήσει, αυτό θα λειτουργήσει θετικά για το Τριφύλλι, αν αποφασίσει να κινηθεί (σίγουρα θα απαιτηθούν 1-2 αποδεσμεύσεις στη συγκεκριμένη θέση για να βρει το budget η ομάδα).

Ο Ιάγκο Φαλκέ απασχόλησε και την ΑΕΚ το περασμένο διάστημα, είναι Ισπανός σε ηλικία (31) για να ρίξει μια τελευταία καλή «ζαριά» στην καριέρα του, ωστόσο, η περίοδος αποχής από την ενεργό δράση θα του κοστίσει… μερικές χιλιάδες ευρώ, για να βρει ομάδα. Ήδη, η αξία του είναι μειωμένη στο 1,5 εκατ. ευρώ. Τελευταία έπαιξε στο Τορίνο.

Τέλος, υπάρχει και ο Ιμπάι Γκόμες, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Μπιλμπάο και κυκλοφορεί σε τιμή ευκαιρίας με το market value του στο 1,2 εκατ. ευρώ.

Μείνετε συντονισμένοι στο newspao.gr για το «Μέρος Β’» των ελεύθερων που θα περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές για την γραμμή της άμυνας!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News