Παναθηναϊκός-Εφές: Η κίνηση ματ του Πρίφτη που «καθάρισε» τους Τούρκους!

Παναθηναϊκός - Εφές 95-69: Οι πόντοι των παικτών του Παναθηναϊκού

Μπορεί όλη δόξα, δικαιολογημένα, να πήγε στον Μέικον, λόγω των… οργίων στο παιχνίδι με την Εφές, παρόλα αυτά ο προπονητής της ομάδας καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την άνετη επικράτηση.

Και αυτό διότι οι παρεμβάσεις του ήταν ουσιαστικές, κάτι που συνηθίζει ο Δημήτρης Πρίφτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνικός του τριφυλλιού πήρε τρία τάιμ επιμέρους… 22-2!

1ο τάιμ άουτ: Στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου και με το σκορ στο 28-19 υπέρ του Παναθηναϊκού, το οποίο είχε διαμορφωθεί από 2/2 βολές του Λάρκιν και με την Εφές να είχε επιστρέψει από το -14. Μετά το τάιμ άουτ ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε σερί 8-0 σε διάστημα δύο λεπτών και εκτόξευσε την διαφορά στο +17 (36-19).

2ο τάιμ άουτ: Στο 18′ και με το σκορ στο 45-31 καθώς ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί ένα μικρό σερί 5-0 με το οποίο η Εφές είχε μετατρέψει το «πράσινο» +19 (45-26) σε +14 (45-31). Ποια η συνέχεια; Επιμέρους 7-2 και ξανά η διαφορά στο +19 (52-33).

3ο τάιμ άουτ: Με το σκορ στο 85-65 ο Πρίφτης ήθελε να δώσει «τέλος» στα διαδοχικά καλάθια του Ελάιζα Μπράιαντ, έστω και αν δεν υπήρχε περίπτωση να κινδυνεύσουν οι «πράσινοι» στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς. Παρόλα αυτά δικαιώθηκε πανηγυρικά γιατί ο Παναθηναϊκός «αντέδρασε» σε άμυνα και επίθεση και με σερί 7-0 έφτασε στις παρυφές των 30 πόντων.

Αποτέλεσμα; Τα τρία τάιμ άουτ του 52χρονου έφεραν επιμέρους σκορ 22-2 για τον Παναθηναϊκό και εκτός από αυτό ήταν η ομάδα που σκόραρε πρώτη! Είτε επειδή είχε την επίθεση, είτε επειδή έβγαλε μια καλή άμυνα πριν βρει καλάθι στην επίθεση…

Πληροφορίες από gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News