Παναθηναϊκός: Έχει «εξατμιστεί» η νοημοσύνη υπεροχής

Παναθηναϊκός: Έχει «εξατμιστεί» η νοημοσύνη υπεροχής

Η συναισθηματική νοημοσύνη που για χρόνια αποτέλεσε τον «πολιορκητικό κριό» της υπεροχής του Παναθηναϊκού απέναντι στους αντιπάλους του έχει εξατμιστεί πια από το Μαρούσι.

Βλέπεις τους παίκτες όταν η κάμερα κάνει κοντινό στα πρόσωπά τους και θαρρείς πως πριν από το τζάμπολ έχουν αποφασίσει πως ότι κι αν γίνει θα είναι ηττημένοι ειδικά εκτός έδρας αν και με την ΤΣΣΚΑ πρώτη φορά στα χρονικά η ομάδα είδε να χάνει τρία συνεχόμενα παιχνίδια στο άντρο της.

Ο σύλλογος είναι πια αδύναμος, συναισθηματικά ανέτοιμος, καθόλου σίγουρος, διόλου ικανός να διαχειριστεί οριακές καταστάσεις ακόμα και όταν παίζει στην έδρα που αποτελούσε μόνιμο εφιάλτη για όλη την ήπειρο επί σειρά ετών. Το τριφύλλι βλέπει τον φόβο της ήττας κατάματα και δεν τον νικά.

Χρειάζεται πολύς μακρύς δρόμος ακόμα μέχρι ο μόνιμος πρωταθλητής να παγιώσει status υπεροχής και το ανησυχητικό είναι πως πλεονέκτημα στους πράσινους δεν δίνει ούτε η παρουσία Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Παπαγιάννη, παιδιών που έχουν μάθει να είναι πρωταγωνιστές. Πολλές οι αντιξοότητες φέτος και δεν γνωρίζουμε αν το μυαλό του Δημήτρη Πρίφτη μπορεί να ανατρέψει τη κατάσταση.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News