Παναθηναϊκός: Δύο στοιχεία που αξίζει να σταθούμε

Παναθηναϊκός: Τότε θα παίξει τη ρεβάνς με τη Λαμία

Ανεξάρτητα από θέματα τακτικής, ατομικής εμφάνισης ή στιγμών ο Παναθηναϊκός εδώ κι εβδομάδες δείχνει μία μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους, χαροποιώντας τον κόσμο του.

Τα στοιχεία αυτό εντοπίζονται στην πνευματική ετοιμασία/ ετοιμότητα για κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως ποιος αντίπαλος στέκεται απέναντι.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παίζουν συγκεντρωμένα, δείχνουν να το θέλουν περισσότερο.

Είναι σε φόρμα, μοχθούν, παλεύουν σκληρότερα στο χορτάρι και το τελικό αποτέλεσμα τους δικαιώνει.

Τα αποδυτήρια είναι σούπερ, το καλό κλίμα βγαίνει σε κάθε έκφανση του συλλόγου (π.χ τα ποσταρίσματα στα social μετά την πρόκριση επί της Λαμίας όπου Ιωαννίδης-Γκασίνοβιτς αλληλοσυγχαίρονταν), ο προπονητής νιώθει πια καλύτερα ξέροντας ότι απολαμβάνει την εκτίμηση της εξέδρας (που το φθινόπωρο τον έβλεπε επιφυλακτικά), όλα αυτά βγαίνουν στο γκαζόν.

Σε απλά ελληνικά αυτή την εποχή το μάτι των πρασίνων γυαλίζει. Για μια ομάδα που οκτώ χρόνια τώρα δεν έχει σηκώσει μισό κυπελλάκι (πρωτοφανές στα χρονικά του τμήματος) είναι ότι καλύτερο να υπερθεματίζουμε σε παράγοντες που δεν αποτυπώνονται στη στατιστική: π.χ στη θέληση, στο πάθος, στην αυταπάρνηση, στη νοοτροπία νικητή που πασχίζει να ξαναβρεί το τριφύλλι.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News