Παναθηναϊκός: Δύο νέα όπλα στην ομάδα από τον Γιοβάνοβιτς

Βαθμολογία: Τετράδα και πάλι ο Παναθηναϊκός

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Κύπρο συνεχίζεται με αμοίωτους ρυθμούς, με στόχο να είναι όταν πρέπει έτοιμη η ομάδα ενόψει της δύσκολης κι απαιτητικής συνέχειας που ακολουθεί.

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στην Κύπρο μέχρι τις 8/12 και μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια. Παράλληλα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δε θα προσπαθήσει να χτίσει την ομάδα από την αρχή, όπως γίνεται στις καλοκαιρινές προετοιμασίες, αλλά να τη βελτιώσει σε τομείς που πιστεύει πως χρειάζονται αλλαγές.

Ο Σέρβος τεχνικός δούλεψε στη χθεσινή πρωινή προπόνηση δύο πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία θεωρεί πως πρέπει να βελετιώσει η ομάδα του. Αρχικά οι παίκτες του Παναθηναϊκού δούλεψαν πάνω στο σπάσιμο του υψηλού πρέσινγκ από τον αντίπαλο. Έπειτα το βάρος έπεσε στη σωστή κυλοφορία της μπάλας στις ζώνες των αντιπάλων.

Ο Γιοβάνοβιτς διαπιστώνοντας προς το τέλος του πρώτου γύρου να δημιουργείται πρόβλημα σ’ αυτή τη συνθήκη αποφάσισε πως πρέπει να της δώσει βαρύτητα. Στην προκειμένη περίπτωση η άσκηση έδειχνε το πως πρέπει ν’ αντιδρούν οι παίκτες, όταν βρεθούν σε μια τέτοια κατάσταση. Για να γίνει φυσικά αυτό χρειάζονται αυτοματισμοί, κίνηση και σωστές αποφάσεις απ’ όλο το σύνολο.

Την ίδια ώρα, όταν οι αντίπαλοι έχαναν την κατοχή της μπάλας, έπρεπε να υπάρχει το πλάνο της σωστής ανάπτυξης ανάλογα πάντοτε με τις συνθήκες που δημιουργούνταν. Ουσιαστικά ο Σέρβος τεχνικός επιθυμεί να προσθέσει δύο στοιχεία κυριαρχικού ποδοσφαίρου στην ομάδα, καθώς αρχικά εξασφαλίζει το σύνολό του κατοχές και δεύτερον πνίγει τον αντίπαλό του στο δικό του μισό.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News